Grisigt Halloweenpynt på Ica i Nacka

Publicerad 2023-10-30

Kunden Micaela tycker inte det är lämpligt att leka med mat.

När Ica Stormarknad i Nacka skulle pynta inför Halloween gick det lite snett.

En nedblodad spädgris och blodiga grishuvuden uppskattades inte av kunden Micaela.

– Jag tyckte det var lite osmakligt att döda en griskulting för att göra ett Halloweenskämt. Har vi kommit så långt?

I helgen begav sig Nackabon Micaela till Ica för att hämta ut sin smörgåstårta. Men när hon kom fram till delikatessdisken blev hon förskräckt.

Som Halloweendekoration hade butikens personal lagt fram två grishuvuden och en griskulting i köttdisken, som man dekorerat med fejkblod, vilket Nacka värmdö-posten var först att rapportera om.

– Eller ja, det var inte fejkblod, det var ketchup eller tomatsås, säger hon.

Hon tyckte att pyntet var obehagligt, oetiskt och groteskt.

– Varför ska vi spilla djurs liv för ett Halloweenskämt? Det känns inte moraliskt rätt mot djuren. Det låg ju inte där som en försäljning, den låg ju där som ett skämt.

”Brukar lyfta saker i säsong”

Butikens vice VD skriver till Nacka värmdö-posten att de nu tagit bort dekorationen.

”Vi har en lång historia av att lyfta saker i säsong och koppla an till aktuella högtider och liknande på kreativa sätt butiken. Det är något som brukar vara uppskattat. Men den här gången blev det för makabert, även för halloween.”

Nu har nyheten spridit sig på sociala medier, vilket har fått många att diskutera och debattera om det var rätt eller fel. Micaela är chockad att det har fått så stort genomslag, och har därför valt att ha bort sitt efternamn.

Framför allt de som tycker att det är ett roligt skämt.

Micaela äter kött, men brukar tänka till när hon handlar. Hon brukar tänka på att hon vill handla god kvalitet och att djuren ska ha haft ett bra liv.

– Det är skrämmande att det finns föräldrar som tycker det är okej att visa sina barn. Man måste ju visa barn vart kött kommer ifrån, men på det här sättet? Det måste finnas en gräns, säger hon.

Aftonbladet har sökt Ica maxi i Nacka.

Ica Stormarknad i Nacka

Följ ämnen i artikeln