Anställd på förskola misstänks för brott – en anhållen

Uppdaterad 2015-10-05 | Publicerad 2015-10-01

En anställd på en förskola i Upplands-Bro har polisanmälts av kommunen efter en händelse ”av misstänkt brottslig karaktär”.

Under torsdagen har en person anhållits misstänkt för brott – samtidigt som föräldrar är upprörda över att inte få någon information om händelsen.

– Beslutet om anhållande togs av åklagare efter förhör, säger Christian Jofur på Norrortspolisen.

Det var efter att ha tagit del av uppgifter om ett misstänkt brott som kommunen polisanmälde en förskoleanställd i Upplands-Bro nordväst om Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning. I nuläget omgärdas den av stark sekretess.

– På grund av att förundersökningen är inne i ett mycket känsligt läge och att det finns minderåriga målsägande så kan jag inte berätta om några detaljer alls, säger Christian Jofur vid Norrortspolisen i Stockholms län.

Vad är det för brottsrubricering?

– Jag vill inte gå in på det.

Ingen gripen

På sin hemsida meddelar kommunen att den anställde har tagits ur tjänst. Samtliga föräldrar till barn på förskolan har informerats om händelsen via mejl från förskolechefen.

Enligt uppgift till Aftonbladet hölls under torsdagen ett stormigt möte på förskolan där föräldrar blev upprörda över bristen på information.

Under torsdagen kunde polisen bekräfta att en person hade anhållits i ärendet.

– En person är efter förhör anhållen misstänkt för brott. Beslutet om anhållande togs av åklagare, säger Christian Jofur vid 21.40-tiden.

Vad är den anhållne misstänkt för?

– Det kommenterar vi inte nu. Personen är misstänkt för brott i den här pågående förundersökningen. Vi går i nuläget inte ut med vilken brottsrubricering det handlar om eller några övriga detaljer, säger Jofur.

Åklagare leder

Då det finns minderåriga målsäganden så leds förundersökningen av åklagarmyndigheten.

– Vi vidtar sedvanliga utredningsåtgärder. Vi analyserar material som inkommit, genomför förhör och inväntar nya direktiv från åklagarmyndigheten, säger Christian Jofur.

Föräldrar som misstänker att ett barn drabbats eller känner oro uppmanas höra av sig polisen eller kommunen. Kontaktuppgifter finns på Upplands-Bros hemsida.

Aftonbladet har förgäves sökt den åklagare som är förundersökningsledare.