Tre män åtalas för mord på MC-ledare

Publicerad 2012-07-02

Den 13 mars hittades Jörgen Lindskog, 49, ledare för Outlaws MC i Blekinge, avrättad på en grusväg utanför Ronneby i Blekinge.

Nu åtalas tre män, 40, 27 och 26 år gamla för mord.

Rättegången inleds redan i morgon och hålls av säkerhetsskäl i Helsingborgs tingsrätt.

Tisdagen den 13 mars skulle ledaren för Outlaws MC i Blekinge, Jörgen Lindskog, 49, ställas inför rätta för olaga hot och övergrepp i rättssak. Men Lindskog dök aldrig upp till rättegången.

Istället påträffades han mördad sex timmar senare, på en enslig grusväg i närheten av byn Bergamåla utanför Ronneby.

Alla tre åtalas för mord

Nu åtalas tre män, 40, 27 och 26 år gamla för mord.

40-åringen misstänks ha lurat med Lindskog till den ensligt belägna skogsvägen, där han inväntade 27- och 26-åringen.

27-åringen ska enligt åtalet ha skjutsat 26-åringen, som varit beväpnad med en revolver, till platsen i en jeep och sedan väntat i bilen medan 26-åringen sköt ihjäl MC-ledaren.

Fyra av de fem avlossade skotten har enligt åtalet varit av direkt dödlig karaktär.

Rättegången hålls i Helsingborg

I morgon inleds rättegången mot de tre männen och på grund av säkerhetsskäl hålls den i Helsingborgs tingsrätt.

– De har abonnerat vår sal med förhöjd säkerhet, säger Catharina Kihlefelt Bondesson, ansvarig för säkerhetsfrågor vid Helsingborgs tingsrätt.

Anledningen till att rättegången flyttats är att Blekinge tingsrätt saknar säkerhetssal.

– Här sitter åhörarna avskilt, bakom en särskild glasvägg, under själva förhandlingen. Men de har tillgång till ljud och bild, säger Catharina Kihlefelt Bondesson.

I samband med MC-ledarens begravning den 16 mars uppstod tumult då medlemmar i Hells Angels och Outlaws stötte samman under en tillställning i Sörbygården i Ronneby, där en man i 45-årsåldern knivhöggs och polisen tvingades avfyra varningsskott.

Nu har Helsingborgspolisen begärt förstärkning.

– Säkerheten kommer att vara förhöjd och vi har kallat in förstärkning, men hur stor förstärkningen är vill jag inte kommentera, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen i Helsingborg.

Den 26-årige mannen, som enligt åtalet ska ha avlossat skotten som dödade 49-åringen, åtalas även för grovt vapenbrott och dopningsbrott.