President Macron träffar Lunds studenter

TT

Publicerad 2024-01-15

Frankrikes president Emmanuel Macron inleder sitt Sverigebesök den 30 januari. Dagen därpå gästar han Skåne, bland annat en studentafton i Lund. Arkivbild.

Lunds studenter får chansen att träffa Frankrikes president Emmanuel Macron under hans Sverigebesök i slutet av januari.

Macron är inbjuden till Sverige av kungen och inleder sitt besök i Stockholm den 30 januari tillsammans med sin fru Brigitte Macron samt en delegation. Dagen därpå går färden till Skåne och på kvällen den 31 januari medverkar han vid en studentafton i universitetsaulan i Lund.

”Det är fantastiskt roligt, och på tiden, att Lunds studenter får möta en världsledare”, säger studentaftonsutskottets förman Frida Eriksson i ett pressutskick.

Presidenten är inbjuden till ett samtal om att skapa ett motståndskraftigt Europa.

”Det är särskilt aktuellt nu i samband med det kommande EU-valet. Inte minst i ett Europa där skepticismen mot EU är påtaglig”, säger Frida Eriksson.

Kvällen avslutas traditionsenligt med att studenter får ställa frågor. Biljetter till evenemanget kommer bara att säljas till studenter, det var en förutsättning för att Emmanuel Macron skulle ställa upp, enligt studentaftonutskottet.