12-åring kedjades fast i tak och våldtogs

Publicerad 2015-09-02

25-åring man döms till fängelse

En 25-årig man döms till fyra och ett halvt års fängelse för att ha kedjat en 12-årig flicka vid en krok och våldtagit henne.

Mannen är den åttonde personen som döms för övergrepp mot samma flicka.

25-åringen döms mot sitt nekande för våldtäkt mot barn och grov våldtäkt mot barn. Han döms till fängelse i fyra år och sex månader. Mannen ska även betala ett skadestånd på 150 000 kronor till flickan.

Attunda tingsrätt slår fast att flickan och mannen har fått kontakt via internet, och att de sedan träffats två gånger och haft sex. Dels hemma hos mannen och dels i en byggnad med ett gym.

Kedjades i taket

25-åringen, som var 23 år gammal när våldtäkterna begicks, försåg den då 12-åriga flickan med handbojor och kedjade henne vid en krok i taket. Sedan utsattes hon för grova sexuella övergrepp. I mannens hem användes bland annat piskor och koppel vid våldtäkten.

– Det är i sig är ett mycket allvarligt övergrepp att ha sex med ett barn. Att därutöver utsätta barnet för vålds- eller förnedringssex gör förstås övergreppet ännu värre. Därför håller vi med åklagaren och kallar våldtäkten för grov, säger rådman Mikael Swahn i ett pressmeddelande.

Åtta män har dömts

Mannen har sagt att han har haft kontant med flickan på internet, men att de aldrig har träffats. Enligt mannen sa hon att hon var 15 år. En enhällig tingsrätt fann det dock bevisat att mannen har haft sex med flickan och att han visste om hennes ålder.

25-åringen är den åttonde mannen som har dömts för att ha utsatt flickan för sexuella övergrepp. Männen fick kontakt med flickan via forum på nätet.

Följ ämnen i artikeln