Två anhållna för mordförsök i Uppsala

Uppdaterad 2011-11-05 | Publicerad 2011-11-04

Strax före tio i förmiddags kom larmet om den skjutne mannen i Uppsala. Han fördes till sjukhus med skottskador i buken.

På fredagsmorgonen sköts en 35-årig man i Uppsala.

Mannen skadades allvarligt – och polisen sökte igår efter en mörkgrön metallic Saab som lämnade platsen.

Nu har två unga män, 19 och 21 år, anhållits misstänkta för försök till mord.

Larmet kom klockan 9.37 på fredagen.

– Mannen sköts i magen och är nu förd till sjukhus, säger vakthavande befäl Tommy Karlsson.

Offret är sedan tidigare känd av polisen.

Beskjutningen skedde på en Stångjärnsgatan i stadsdelen Boländerna. Området är ett industriområde öster om Uppsala, som huserar ett fjärrvärmeverk, en stor sopförbränningsanläggning och företag som General Electric och Pharmacia.

Insatsstyrkan in i lägenhet

Polisen var snabbt på plats och området spärrades av.

– Utredningsarbetet pågår för fullt, sa Solveig Öjeberg, informationsdirektör vid polisen i Uppsala, till Aftonbladet då.

Under fredagen gjorde polisens insatsstyrka också ett tillslag mot en lägenhet i centrala Uppsala.

– De gick in i trappuppgången med automatvapen. Men det såg ut som att de inte hittade något. De backade ut och tog av sig skyddsvästarna, säger ett vittne till Aftonbladet.

– Vi har rutinmässigt varit på flera adresser som vi kontrollerar i samband med grova brott, om det gett något kan jag inte kommentera, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Två män gripna

Polisen letade under fredagen efter en mörkgrön metallic Saab 9000 årsmodell -95 med registreringsnummer GWT 152. Bilen ska ha stulits på Väpnargatan i Uppsala någon gång mellan den 1 och 3 november.

– Enligt vittnen sågs gärningsmannen försvinna i den bilen, säger Solveig Öjeberg.

Sent på fredagseftermiddagen kunde polisen dock gripa två unga män, 19 och 21 år, som nu är anhållna misstänkta för försök till mord.

Nekar till brott

Männen nekar till brott. Enligt polisen är motiv till skjutningen oklart och man vill i nuläget inte lämna någon mer information om händelsen.

Polisen har även under fredagen hållit förhör med flera vittnen.

– Det är fortfarande en del förhör som pågår och teknikerna kommer att fortsätta sitt arbete. Det har kommit in några tips. Inget är jättehett, men vi kommer kolla upp dem eftersom, säger Christer Nordström vid 18-tiden på fredagen.

Polisen vill efterlyser även hjälp från allmänheten.

– Vi tar tacksamt emot alla tänkbara vittnesuppgifter eller annan information som kan bidra till utredningen, Solveig Öjeberg.
 

Vet du något? Ring Uppsalapolisen på telefonnummer: 010-5677031