Boris Johnson skickade kärlek till vården: De räddade mitt liv

Av: Fanny Westling

Publicerad:
Uppdaterad:

När läget var som mest kritiskt för Boris Johnson var de två sjuksköterskor som vakade över honom på nätterna.

Efter en vecka på sjukhus skickade premiärministern ett extra tack till dem.

– De har räddat mitt liv, utan tvekan, säger han i videon.

Nyheten om att Boris Johnson fick syrgasbehandling spreds snabbt över världen.

Det stod klart att coronaviruset kan drabba vem som helst i världen, och många ställde sig frågan vad som skulle ske om Storbritanniens premiärminister inte skulle klara sig.

En vecka senare kunde Boris Johnson lämna sjukhuset, där han vårdats på intensivvårdsavdelningen i några dagar, på benen igen. Under söndagen skickade han en varm hälsning på sin Twitter till de som vårdat honom på sjukhuset.

– De har räddat mitt liv, utan tvekan, säger han i videon.

Boris Johnson testades positivt för covid-19 den 27 mars. Till en början isolerade han sig, men den 5 april lades han in på sjukhuset.
Foto: Andrew Parsons10 Downing Street / TT NYHETSBYRÅN
Boris Johnson testades positivt för covid-19 den 27 mars. Till en början isolerade han sig, men den 5 april lades han in på sjukhuset.

Tackar sjuksköterskor

Det var många som såg till att Boris Johnson kunde börja andas på egen hand, men skickar en extra hälsning två sjuksköterskor.

Jenny och Luis var hos honom i två dygn, när saker och ting hade kunnat gå hur som helst.

– Anledningen att min kropp började andas på egen hand var att de vakade över mig alla sekunder, hela nätterna. De tänkte och var omsorgsfulla och agerade på det sätt jag behövde.

Premiärministern berättar om hur han sett pressen som doktorer, sjuksköterskor, städare, kockar lever med. Han uttrycker en tacksamhet över alla de som jobbar med att rädda liv runt om i landet, så som Luis och Jenny räddade hans.

– Vi kommer vinna för att vår intensivvårdsavdelning är hjärtat som bultar i detta landet.

Foto: Pippa Fowles / TT
Boris Johnson efter sin sjukhusvistelse

Sjätte mest drabbade landet

Nästan 10 000 personer har dött av covid-19 i Storbrittanien. Befolkningen lever nu under strikta restrektioner. I sitt tal tackar Boris Johnson alla i landet för att de gör sitt bästa för att avlasta sjukvården.

– När solen skiner och barnen är hemma, när hela naturvärlden är sitt vackraste och att vara utomhus lockar så mycket, kan jag bara föreställa mig hur svårt det varit att följa reglerna om social distansering.

Efter det fortsätter att upprepa de viktiga reglerna.

– Stanna hemma, skydda IVA och rädda liv.

Publicerad:

LÄS VIDARE