Lurade till sig miljoner - köpte Ferrari

Publicerad 2015-09-13

De två bröderna lurade till sig miljonbelopp genom kapade identiteter och falska id-kort.

För pengarna köpte de bland annat en Ferrari och en Mercedes.

Två bröder, 24 och 23 år gamla, från Landskrona döms till fängelse i Malmö tingsrätt för en rad grova bedrägerier och urkundsförfalskningar. Brotten har begåtts i bland annat Malmö, Lomma och Staffanstorp.

Köpte bilar för pengarna

Bland annat har den äldre brodern kapat människors identitet och lyckats handla kläder, skor och mobiltelefoner på nätet.

Men inte bara det. Genom att kapa en företagares identitet lyckades 24-åringen även få ut en postväxel på 680 000 kronor. Pengarna fördes över till den yngre broderns konto. Med pengarna köpte 24-åringen en Mercedes för närmare en halv miljon kronor.

Bedrägerierna fortsatte med att den äldre brodern lyckades kapa identiteten tillhörande en vd för ett vårdföretag. På så sätt kunde bröderna köpa en Ferrari värd 1,5 miljoner kronor i vårdföretagarens namn.

Smugglade droger

24-åringen har förklarat sina brott med att han var hotad till livet av en grupp män som utpressat honom.

23-åringen sade sig inte ha något val eftersom han ville hjälpa sin äldre bror. Men tingsrätten hittar inget som styrker de uppgifterna.

Det blev inte heller lättare för männen att hävda sin oskuld när det visade sig att 23-åringen skickat skrytsamma sms med bilder på sedelbuntar och kontoutdrag till sin flickvän.

24-åringen döms av Malmö tingsrätt till tre års fängelse för bland annat grovt bedrägeri, bedrägeri och urkundsförfalskning.

Den yngre brodern döms till ett och ett halvt års fängelse för bedrägeri. Han döms även för narkotikasmuggling då han fört in brev med totalt 1000 tabletter tramadol i landet.

Följ ämnen i artikeln