Hon kackelackar inte ur på småkryp

Publicerad 2015-02-26

BAGGAR INTE FÖR LITE SKADEDJUR  Shelby Counterman visar upp sina kelgrisar för tv-reportern Leanne Taylor.

Du är helt ursäktad om det kryper lite i dig. Om du lackar ur redan här.

Shelby Counterman, 8, har näm­ligen ett skalbolag av ett udda slag hemma i flickrummet.

Hennes hobby är nämligen att föda upp kackerlackor.

Åttaåringen, som bor i Tulsa i Oklahoma, har haft sin ovanliga hobby sedan hon var tre år.

För lokala tv-kanalen News­On6 berättar hon att hon först skaffade två insekter, men direkt stötte på patrull. Med tanke på att båda baggarna var hanar tvingades hon vända sig till en djuraffär i området för att få snurr på verksamheten.

I speciella terrarier

– Jag gick in på Safari Joe’s och berättade om mitt problem. Då gav de mig både hanar och honor så jag kunde börja med uppfödningen, berättar hon i tv-inslaget.

Och visst tog det skruv. Nu har hon tusentals kackerlackor som hon har i speciella plastterrarier, preparerade med vaselin så att insekterna inte ska kunna klättra ut, hemma i sitt rum.

En skulle ju kunna tro att omgivningen baggar för en sån udda hobby. Men Shelby säger att hon delar sitt intresse med resten av familjen, kompisar och vänner från bibelskolan.

”Kunde inte säga nej”

Hennes mamma Meg Counterman erkänner dock att hon först var lite tveksam att dela bostad med så pass märkliga (o)hyresgäster.

– Men en nära vän sa till mig att du inte kan föra vidare dina egna fobier till dina barn. De måste själva få bestämma vad de vill intressera sig för. Därför kunde jag knappast säga nej när hon började intressera sig för skalbaggar, säger Meg Counterman till News­On6.

Snacka om att krypa till korset med sin egen rädsla, med andra ord.

Följ ämnen i artikeln