Nyhetsankare sänkte varandra

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-23

JOBBADE IHOP Larry Mendte, 51, och Alycia Lane, 34, presenterade kvällsnyheterna ihop under fyra år.

De var ett samspelt ankarpar i nyhetssändningarna under fyra år.

Men under ytan fanns inget välpolerat. Där var det fullt ut krig.

Nu har båda fått sparken och Larry Mendte riskerar sex månaders fängelse, allt för att hans yngre kollega tjänade mer pengar.

Det var på en av amerikanska tv-nätverket CBS kanaler i Philadelphia som Larry Mendte, 51, och Alycia Lane, 34, under fyra år presenterade kvällsnyheterna ihop.

Men mellan paret grodde avundsjukan. Alycia Lane tjänade nämligen 450 000 kronor mer per år än sin äldre kollega, något han inte kunde stå ut med, skriver Daily Mail.

Avundsjuk

Han ska ha hackat sig in på hennes privata mejl och läckt till konkurrerande press för att förstöra hennes karriär. Hans plan lyckades utmärkt med ett litet bakslag – de har båda fått sparken och han riskerar sex månader i fängelse.

Problemen började 2006 när Alycia Lane fick löneförhöjning. Flera av hennes privata mejl började hamna i pressen och de var inte till hennes fördel.

Bild i bikini

I det första skickade hon bilder på sig själv i bara bikini till en gift tidigare kollega. Mannens fru fick mejlet och hennes bitande svar hamnade i skvallerspalter.

– "Wow, du ser verkligen underbar ut i bikini... grattis! Vad du än tränar, (Pilates? yoga?) fortsätt med det – det funkar för dig. Hursomhelst, ledsen men de sju mejl du skickat till min man, Rich, tja, hoppsan, de kom till den adress vi båda använder. Men var inte orolig jag kan skicka vidare bilderna från stranden och dem på dig när du dansar med dina vänner till hans riktiga adress. Har du den?", svarade hustrun enligt New York Post.

Överfall

Tidigare i år hamnade Lane i blåsväder efter ett bråk med en kvinnlig polis i New York. Något som ledde till an anmälan om överfall. Där hamnade flera av hennes mejl till hennes advokat i flera tidningar och ledde till att hon tvingades sluta, skriver Daily Mail.

FBI razzia

Så långt fungerade Mendtes plan men förra månaden gjorde FBI en razzia i hans hem och beslagtog hans dator. Nu är han åtalad för att tagit sig in i Alycia Lanes dator. Åklagaren säger att han hackat sig in på hennes mejl mer än 500 gånger.

Om Larry Mendte fälls har han sex månaders fängelse framför sig.