Här rinner Kims hummör över

Publicerad 2015-05-20

Här skäller Kim Jong-un ut sina undersåtar på sköldpaddsfarmen.

De drar skam över Nordkorea.

För att de inte lyckas föda upp hummer.

Ett signum för Kim-dynastin i Nordkorea är att åka runt och titta på saker i landet. För att ge vägledning och expertråd. Normalt visar ledaren via statliga nyhetsbyrån KCNA glatt upp de förbluffande goda produktionsresultaten. Men vid ett besök på minisköldpaddsfarmen i utkanten av huvudstaden Pyongyang nyligen upptäckte ledaren Kim Jong-un en rad "allvarliga tillkortakommanden", rapporterar KCNA.

Skäller ut undersåtarna

Särskilt upprörd blev Den store ledaren över att hans undersåtar gör så dåligt ifrån sig på en anläggning hans bortgångne far Kim Jong-il tagit initiativ till för att "förse folket med läckra och näringsriktiga" minisköldpaddor.

– De arbetare som misslyckades att ha i djupt åminne hans ledarskapsbedrifter kan knappast utföra sin uppgift som produktionsledare, ska Kim Jong-un ha sagt enligt KCNA.

Och ett stort foto på förstasidan av partiorganet Rodong Sinmun visar hur ledaren rasar och hytter med fingret mot de produktionsansvariga framför bassängerna där sköldpaddorna föds upp, skriver Telegraph.

De utskällda undersåtarna å sin sida står hovsamt och plitar ner ledarens instruktioner i sina anteckningsblock.

Något Den store ledaren också surnade till över var att farmen inte kunde leverera sötvattenshummer, som det var tänkt. Jong-un skyllde hummerblundern på "inkompetens, förlegat tänkande och oansvarigt arbetssätt", hos produktionsledarna. Som har all anledning att vara oroliga.

Tolv kritiker avrättade

Enligt Sydkoreanska underrättelsetjänsten har Kim Jong-un bara i år berordrat att tolv personer i ledande ställning i landet ska avrättas efter att ha uttalat sig kritiskt mot ledaren, skriver Telegraph.

Nordkorea laddar just nu för 70-årsjubileet för det statsbärande Koreas arbetarparti i oktober.

Enligt CNN lär det då bullas upp med läckerheter landets invånare normalt bara kan drömma om på grund av sanktioner från omvärlden. Därför måste man producera gourmetprodukter som hummer själva, uppger CNN.

Men enligt KCNA sågar Kim Jong-un sköldpaddsfabrikens förmåga att bidra till festen och menar dessutom att de drar skam över kommunistpartiet.

Enligt Telegraph är soppa på minisköldpaddorna en klassiker som uppskattas för både smak och näringsvärde i landet.

Följ ämnen i artikeln