2,7 miljoner till Gula båtarna – ditt bidrag räddar liv

Publicerad 2015-11-09

Tack vare era bidrag har 93 människor räddats på Medelhavet

2 715 785 kronor. En ansenlig summa pengar. Det är också så mycket ni läsare hittills har skänkt till insamlingen "Gula båtarna". Tack vare era bidrag har 93 människor räddats på Medelhavet – och med er hjälp kan vi fortsätta arbetet.

Så sent som under måndagsmorgonen kunde 37 personer utanför den grekiska ön Samos föras till trygghet på land, varav en gravid kvinna och många av dem barn. 

Sedan Gula båtarna-projektet drog igång i slutet av september har totalt 93 människor räddats.

 – Jag är rätt säker på att de här människorna inte hade levt i dag om det inte vore för de Gula båtarna, säger Magnus Ringman, projektledare för Gula båtarna.

Båtarna står redo dygnet runt

Två räddningsbåtar står redo dygnet runt. Varje dag fortsätter pengar att komma in till insamlingen. Och det är livsviktigt. Endast med er hjälp vi kan fortsätta att göra skillnad.

– Sluta inte vara generös, för de här pengarna behövs på riktigt. Så länge vi får in pengar kommer vi att fortsätta det här arbetet, och det finns dessvärre inte något som tyder på att flyktingkrisen kommer att minska, tvärtom.
– Ju mer pengar vi får in, desto fler liv kan vi rädda.

Bakom Gula båtarna-projektet står Aftonbladet, tillsammans med Sjöräddningssällskapet, Svenska Dagbladet och flera systerbolag inom Schibsted.

Så kan du stödja Gula båtarna

Swish. Swisha valfritt belopp till nummer 123 114 7313. Mottagare: Gula Båtarna.

SMS. SMS:a BÅT100, BÅT200, BÅT300 eller BÅT500 till nummer 72600 för att skänka 100–500 kronor.

Bankgiro. Sätt in valfritt belopp på bankgiro 5037-0378

Gula båtarna är Sjöräddningssällskapets och medieföretaget Schibsteds projekt för att rädda liv på Medelhavet, med två räddningsbåtar och frivilliga sjöräddare.

Så mycket pengar har samlats in

Här kan du följa Gula båtarna på Facebook.

Hjälp, vad händer? Vi förklarar
flyktingkaoset