Ted Cruz tvärvänder – stödjer Donald Trump

Uppdaterad 2016-09-24 | Publicerad 2016-09-23

Donald Trump och Ted Cruz.

Efter månader av överväganden går Texassenatorn Ted Cruz nu ut och stödjer Republikanernas kontroversielle presidentkandidat Donald Trump.

Beskedet kommer som något av en chock då Ted Cruz så sent som på det Republikanska partikonvetet i Cleveland, Ohio, i juli, buades av scen sedan han vägrat ställa sig bakom Donald Trumps kandidatur och uppmanat partiets väljare att ”rösta med sitt samvete”.

Texassenatorn och den tidigare presidentkandidaten uppger nu att han bestämt sig för att rösta på sin tidigare rival.

”Efter månader av överväganden, bön och självransakan har jag bestämt mig för att rösta på Republikanernas kandidat”, skriver Cruz i ett Facebook-inlägg på fredagen, enligt CBS News.

Uppmanar väljare att rösta på Trump

Han ger två skäl till sin ändrade hållning.

Det första är att han redan förra året lovade att stödja det republikanska partiets nominerade kandidat, ett löfte han säger att han ämnar hålla. Det andra skälet är att han anser att Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton är ”olämplig som president”.
”Donald Trump är det enda som står i hennes väg. Och om du inte vill se Hillary Clinton som president uppmanar jag dig att rösta på honom”, skriver Ted Cruz.

Ted Cruz och Donald Trump har haft sina duster. Bland annat drogs deras fruar i våras in i ett twitterbråk efter att Trump hotat att ”lägga korten på borden” om Cruz fru, Heidi Cruz. Ted Cruz har även kallat Trump för ”en patologisk lögnare”. Presidentkandidaten och fastighetsmiljardären har också påstått att senatorns pappa var inblandad i mordet på president John F Kennedy. När Demokraternas vice presidentkandiat, Tim Kaine, på fredagen kommenterade att Cruz nu stödjer Republikanernas presidentkandidat sa han att han ”inte är helt överraskad”, skriver nyhetsbyrån AP. Han tillade också att han själv aldrig skulle ställa sig bakom någon som behandlat hans pappa så som Donald Trump har behandlat Ted Cruz pappa.

Följ ämnen i artikeln