Man sköts till döds på Walk of Fame – av polis

Publicerad 2014-12-06

Ännu en polisskjutning har inträffat i USA, denna gång på turiststråket Walk of Fame i Los Angeles.

– Grannarna sa att man borde hålla sig inne, säger Jennie Johannesen, 27, som bor i området, till Aftonbladet.

Under fredagskvällen, amerikansk tid, inträffade en polisskjutning vid gatorna Hollywood Boulevard och Highland Avenue i Los Angeles.

Skottlossningen, som inträffade vid den turistattraktiva trottoarslingan Walk of Fame, ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha utspelat sig mitt bland alla turister.

Hela korsningen och en bit runt om är i nuläget avstängt.

"Lite kaos"

Mannen som sköts ska ha varit misstänkt för att ha gått till angrepp med ett dödligt vapen, skriver LA Times. Enligt polisen ska mannen ha varit utrustad med en kniv.

Inga poliser ska ha kommit till skada under skjutningen.  

Svenska Jennie Johannesen, 27, bor i korsningen där skjutningen inträffade tidigt på lördagsmorgonen, svensk tid.

– Jag kom hem för en timme sedan och då var allt avstängt och det var lite kaos här. Tydligen har polisen skjutit en man på gatan. Det är ganska halvkaos med avstängda gator och mycket folk. Folk undrar vad som har hänt. Det är jättemycket turister här, säger hon till Aftonbladet.

"Folk är väldigt upprörda"

Jennie Johanneson beskriver läget som ganska spänt med tanke på de polisskjutningar som har skett i USA under den senaste tiden.

– Folk är väldigt upprörda, säger hon.

I nuläget är informationen till de boende i området knapp. Jennie Johanneson säger att hon och hennes grannar inte har fått veta någonting om den precis inträffade polisskjutningen.

– Jag har försökt att läsa lite på nätet. När jag kom hem och skulle närma mig korsningen såg jag att allt var avstängt. Det var mycket trafik. Jag såg bara att de har stängt av alla vägar till korsningen och att det stod poliser i alla hörn och kanter. Men vi har inte fått någon information. Jag har pratat lite med grannarna, säger hon.

Hur orolig är du?

– Det händer ju väldigt mycket här. Det händer saker hela tiden, så man är ganska van. Men i och med allt som har hänt med polisskjutningarna är det en ganska hemsk stämning, så det är ganska känsligt. Det är väldigt lättantändligt. Ingen vet vad som har hänt. Det är väldigt mycket prat om huruvida den skjutne mannen var beväpnad eller inte. Grannarna sa att man borde hålla sig inne, säger Jennie Johannesen.

Korsningen mellan Hollywood Boulevard och Highland Avenue är en av Hollywoods mest turistbesökta plats.