Mickey bet ett barn – nu avgörs hans öde

Uppdaterad 2014-03-26 | Publicerad 2014-03-25

Men tusentals har skrivit under för att rädda hundens liv

Kevin, 4 år, blev svårt biten av pitbullen Mickey. Nu ska hundens öde avgöras i domstol.

65 000 namn har samlats in för att stoppa avlivningen.

Pitbullen Mickey mot Kevin, 4 år. Nu ska fallet avgöras av en domstol i Arizona. För en månad sedan blev Kevin Vicente, 4, biten i ansiktet av en hund av rasen pitbull.

Pojken fick allvarliga skador, behöver flera operationer och kommer att få bestående ärr. Han äter fortfarande genom en slang och hans mamma har tvingats sluta sitt jobb för att ta hand om sin son.

Den femårige pitbullen Mickey sitter på hundarnas death-row. Hunden har hållits i karantän i en månad och förblir där tills domstolen beslutar om han ska leva eller dö.

"Ville orsaka skada"

Mickey var fastkedjad på bakgården av sin husses hus, där Kevin och ett annat barn lekte. Kevin var där med sin barnvakt.

Mickey ska attackerat när 4-åringen sträckte sig för att ta en ben som låg på marken intill hunden.

– Mickey bet inte bara för att bita. Han skakade på huvudet och försökte orsaka skada. Jag vill helt ärligt bara att han avlivas, sa hundägarens flickvän Guadalupe Villa enligt Daily Mail.

Hon ansökte om att få Mickey avlivad. Men det stoppades för att så många människor började försvara hunden. Mickey fick även advokater på sin sida.

Demonstrationer har hållits, en namninsamling på change.org har fått in 65000 underskrifter och sidan Save Mickey har fått nästan lika många följare på Facebook.

Samtidigt har över 6000 dollar samlats in för att hjälpa Kevins mamma betala sjukhushusräkningen.

"Båda är offer"

Men sanningen är omtvistad. Barnvakten och hundens ägare vittnar om att hunden är elak och att den för ett halvår sedan sedan bet ihjäl en hundvalp.

Å andra sidan anklagar Mickeys supportrar dem för att inte ha haft uppsikt. De protesterar och säger att reaktionen var en naturlig instinkt när barnet försökte stjäla hundens mat.
En vän har fört familjens talan i media.

– De hittar på ursäkter och säger att det var Kevins eller barnvaktens fel och inte hundens, säger Flor Medrano till AZ Central.

John Schill är advokat och har tagit sig an fallet gratis. Han ser både pojken och hunden som offer.

– Det är förskräckligt det som har hänt honom. Han är ett offer och jag tycker att även Mickey är ett offer. Det är ett unikt fall eftersom det handlar om dödsstraff. Om jag förlorar så dör Mickey, säger han.

Han tycker att Mickey utsetts till syndabock. Hunden har ständigt varit fastkedjad utomhus och enligt både advokater och djurrättsaktivister har han vanvårdats.

– Min förhoppning är att Mickey inte anses vara elak och får rehabilitering där han kan återhämta sig från de övergrepp han utsatts för. Att han ska få ett mycket bättre liv än det han lever i dag, säger John Schill.

I dag hör en domare argumenten för att låta Mickey leva.

ANNONS