Hemköpschef åtalas för vatten på tiggare

Uppdaterad 2014-05-20 | Publicerad 2014-05-19

Nu åtalas han för hinkattacken

Kalldusch Chefen för en Hemköpsbutik i Göteborg ska ha hällt vatten över en kvinna som tiggde vid ingången. Nu åtalas han.

Nu åtalas Hemköpschefen som anklagats för att ha slängt vatten på en tiggande kvinna för ofredande.

Händelsen inträffade i Göteborg i mars och skapade högljudda protester.

Det var på förmiddagen den 11 mars som några personer såg hur butikschefen hällde vatten på en kvinna som satt på marken och tiggde utanför Hemköpsbutiken.

”Butikschefen klev precis ut och hällde en spann vatten över kvinnan som satt på gatan utanför och tiggde” skrev journalisten Per Adolfsson på Facebook.

Han blev vittne till en av två "kallduschar" som kvinnan ska ha blivit utsatt för den dagen. Butikschefen ska även ha slängt vatten på kvinnan dagen innan.

Efter händelsen spreds nyheten snabbt på sociala medier och hundratals demonstranter protesterade senare på torget utanför butiken.

Nekar till brott

Per Adolfsson berättade att han konfronterade butikschefen, men det hade den misstänkte 38-åringen inte något särskilt minne av när Aftonbladet pratade med honom senare samma dag.

– I min värld var det inte det. Jag hade fokus på att tvätta det sista fönstret och uppfattade inte något bråk, sa han.

Butikschefen hävdade att han inte slängt vattnet på henne utan på fönstret.

– Jag skulle aldrig någonsin kasta vatten på någon. Om det är så att det kommit vatten på någon är jag den förste att beklaga, sa han.

Butikschefen har också uppgett att han tagit emot allvarliga hot mot sig själv och sin familj efter händelsen. Även ett vittne har polisanmält hot.

Bland bevisen finns förhör med fem vittnen och fotografier från brottsplatsen. Butikschefen förnekar brott.