Karadzics dotter vädjar om att få besöka honom

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-22

Vill få tillbaka familjens pass

Radovan Karadzics familj har det senaste året varit förbjudna att lämna Bosnien med anledningen av risken att de skulle hjälpa honom fly. Nu vädjar hans dotter att förbudet ska lyftas så att de kan hälsa på Karadzic i Belgrad.

Sonja Karadzic sa i en telefonintervju med AP att hon och resten av familjen vill åka till Belgrad och besöka Radovan Karadzic – åtminstone för några timmar innan han utlämnas till Haag.

Den bosniska polisen beslag tog familjens pass i januari i rädsla av att familjen skulle hjälpa honom fly, nu hoppas Sonja Karadzic att myndigheterna ska ta bort förbudet så att de kan få träffa honom.

Enligt AP uppger dottern att domaren i Belgrad inte har några synpunkter på att låta familjen besöka honom.

" Vi har till och med föreslagit att åka dit i poliseskort, bara för att få träffa honom i några timmar" sa dottern till AP.

I Sarajevo sade Bosniens internationella administratör, Miroslav Lajcak, att han skulle disskutera ärendet med andra myndigheter.

Vill träffa honom innan han utlämnas

Familjen har erbjudits att träffa Karadzic när han utlämnats till Haag men dottern har tre anledningar till att familjen vill få träffa honom redan innan.

" Vi har inte träffat vår pappa, man och mor-/farfar på flera år. Min mammas hälsa är inte den bästa och vi har inte ekonomiska möjligheter att åka till Nederländerna.", sa hon till AP.