Åklagaren: Insjuknad familj inte matförgiftad

TT

Publicerad 2023-10-20

Åklagaren och förundersökningsledaren Christer Sammens. Arkivbild.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade de magsjukesymtom som en familj i Söderhamn drabbades av och som ledde till ett barns död. Men åklagaren utesluter matförgiftning.

Samtidigt är tillståndet för mamman och det andra barnet kritiskt.

Varken obduktion av barnet eller provtagningar har kunnat ge ”någon tydlig förklaring” om orsaken, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Medicinsk expertis arbetar med saken ”på bred front”.

”Det som kan sägas är att det inte är en matförgiftning som ligger bakom händelsen. I övrigt kan medicinsk expertis ännu inte lämna någon förklaring till dödsfallet och sjukdomsförloppet”, säger åklagare och förundersökningsledare Christer Sammens.

Ingen är i nuläget misstänkt för brott.

Det var i söndags som en familj på fyra personer, två vuxna och två barn hemmahörande i Söderhamn, sökte vård på sjukhuset i Hudiksvall för allvarliga magsjukesymtom.

Mamman och ett barn vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga symtom och deras tillstånd bedöms som kritiskt, rapporterar SVT Nyheter Gävleborg.

Pappan i familjen har kunnat lämna sjukhuset.

I tisdags undersöktes familjens lägenhet av polisens bombtekniker, som även har som uppgift att jobba med kemiska och biologiska ämnen.

Följ ämnen i artikeln