Misstänkt skottlossning – man livshotande skadad

Uppdaterad 2024-01-07 | Publicerad 2024-01-06

En man i 20-årsåldern hittades på lördagskvällen med skottskador i Linköping.

Han har opererats akut och har livshotande skador.

Ingen är gripen för mordförsöket.

Polisen larmades vid 22.20 på lördagskvällen om en man med misstänkta skottskador i ett företagsområde i stadsdelen Mjärdevi.

– Vi hittade den här mannen utomhus. Vi har inte hunnit höra honom om det som hänt, utan vår prio var att se till att han fick vård eftersom han var så pass allvarligt skadad, säger polisens presstalesperson Tommy Thorngren.

Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen i Mjärdevi.


Polisen har under natten hittat blodspår och sökt efter tomhylsor i snön. Ett större område spärrades av vid en gångväg, ett buskage och några återvinningscontainrar.

– Allt talar för att det är en skottlossning. För oss är det nu jätteintressant om det är någon som hört något eller sett något i området, säger Tommy Thorngren.

En förundersökning om försök till mord är inledd. Polisen har stoppat bilar och gjort kontroller, men ingen är gripen eller hämtad till förhör.

Den skadade mannen är i 20-årsåldern. Han är tidigare dömd för brott, men polisen kunde under natten inte se någon omedelbart tydlig koppling till kriminella nätverk.

Enligt Region Östergötland kom mannen in med livshotande skador. Han opererades akut och vårdas i kritiskt tillstånd.

Under söndagsmorgonen bekräftar polisen att det handlar om en skjutning.

– Det rör sig om en skottlossning och personen är skottskadad. Personen är fortfarande vid liv men bedöms som allvarligt skadad och vi har inte kunnat hålla något förhör ännu, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson.

Platsen är fortfarande avspärrad under söndagen och under förmiddagen ska hundförare söka igenom området efter spår. Polisen vädjar nu återigen om att hjälp från allmänheten.

– Vi vill att människor som kan ha sett något kontaktar polisen. Det är ändå lördagkväll och inte allt för sent så det borde rört sig en del människor och bilar i området, säger Israelsson Silfver.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln