24-åriga Candice dog i lastbilsolyckan

Publicerad 2020-10-02

En ung kvinnlig lastbilschaufför omkom i krock med tre lastbilar under onsdagen. Kollegor och familj sörjer i dag 24-åriga Candice Farcinsen.

– Det var en liten tjej med ett jättestort hjärta. Hon tänkte alltid på alla andra, säger Emil Olsson, ägare av Emils frakttjänst.

Klockan 11.14 under onsdagen fick polisen larm om en allvarlig lastbilskrock på E6:an utanför Landskrona. Tre lastbilar var inblandade i olyckan. När ambulans kom till platsen fann man en ung kvinna allvarligt skadad i en av lastbilarna. Hon fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Nu berättar kvinnans kollegor och familj om sorgen efter 24-åriga Candice Farcinsen.

– Jag har varit helt knäckt. Det har varit mycket ledsamt på jobbet i dag. Mitt i allt detta har jag och Evelina Mohlin, personalansvarig, kämpat med att den dagliga verksamheten ska fungera, säger Emil Olsson, chef för Emils frakttjänst.

Candice Farcinsen blev 24 år gammal. Hon omkom i en lastbilsolycka utanför Landskrona.

Candice Farcinsen hade börjat som lastbilschaufför vid företaget ett par månader tidigare. Hon kom snabbt in i arbetet. Emil Olsson beskriver henne som arbetsam och flexibel. Helt enkelt en medarbetare som var väldigt duktig på sitt jobb.

– Hon tog alltid sig an nya uppgifter med en positiv inställning. Det fanns inget hon inte kunde lösa, säger Emil Olsson.

Han minns onsdagen med fasa. Han var själv ute och körde när företagets uppdragsgivare ringde och sa att de inte kunde nå Candice på telefon. Det var inte likt henne. Emil Olsson blev orolig eftersom han hade hört om olyckan på E6:an. Och att en kranbil som liknade uppdragsgivarens skulle ha varit inblandad.

Emil Olsson ringde Candice men det gick inte att nå henne.

– Då åkte vi ut till olycksplatsen. Det var avspärrat men vi fick komma fram när jag berättat att jag var hennes chef.

Det blev chockartat när Emil Olsson kom fram och kände igen kranbilen som Candice hade kört.

– Jag blev helt knäckt. Det går inte att beskriva med ord.

Fördes till sjukhus

En bilbärgare på plats berättade att det hade sett illa ut. Den unga kvinnan hade körts med ambulans till sjukhus.

– Vi åkte till sjukhuset och mötte upp hennes föräldrar. Där fick vi veta att hon omkommit, säger Emil Olsson.

I dag har han och kollegorna försökt stötta varandra i sorgen – samtidigt som jobbet måste fortlöpa. Det har blivit många telefonsamtal till varandra i lastbilarna. Emil Olsson har också haft regelbunden kontakt med Candice pappa.

– Våra tankar går i dag till hennes familj och vänner, säger han.

Pappans ord

Emil Olsson förmedlar också några ord från Candice pappa – Sören Farcinsen. Han vill säga följande om sin dotter:

”Candice var en mycket flitig och glad tjej. Hon var så omtänksam och hjälpsam mot människor i sin omgivning”

Klockan 15 på lördag anordnas en minneskortege med lastbilar för att hedra Candice Farcinsen. Tanken är att kortegen ska köra på E6:an från Helsingborg ned till olycksplatsen i höjd med Saxstorpsskogen.

Vad som orsakade olyckan är ännu oklart. Polisen har inlett en utredning.

– En anmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik är upprättad, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson polisområde nordvästra Skåne.

Olycka inträffade på E6 utanför Landskrona.

Följ ämnen i artikeln