Ännu en man erkänner turistmord

Publicerad 2014-10-03

Testresultaten visar samma dna

Ytterligare en man har erkänt morden de unga brittiska turisterna i Thailand.

Samtidigt medger både han och den andre misstänkte mannen att de våldtagit det kvinnliga offret.

Under torsdagen kom uppgifter om att en man från Burma erkänt att han mördat de brittiska turisterna Hannah Witheridge, 23, och David Miller, 24, i Thailand.

”Båda våldtog kvinnan”

Nu erkänner sig ytterligare en man från Burma skyldig till dubbelmordet, skriver Sky News.

Båda männen har enligt thailändsk polis också erkänt att de våldtagit den unga kvinnan – något det finns teknisk bevisning för.

– Dna-testresultaten (från de två männen) visar att det är samma dna som hittades i det kvinnliga offrets kropp, säger Somyot Poompanmoung, chef för den nationella polisen i Thailand, enligt Sky News.

Han fortsätter:

– De misstänkta såg dem (de brittiska turisterna) kyssas och blev upphetsade, så de attackerade och gjorde sig av med mannen och fortsatte sedan med att våldta kvinnan.

De båda männen har vallats på brottsplatsen där brottet rekonstruerades, uppger Sky News.

Tredje man misstänkt

Polisen har tidigare uppgett att man tror att tre män är inblandade i mordet; att två stycken våldtog och mördade Hannah Witheridge medan en tredje såg på.

En tredje man från Burma hålls kvar i polisens förvar misstänkt för inblandning i dubbelmordet.

Det var i mitten av september som de unga brittiska turisterna hittades döda på en strand på ön Koh Tao. I närheten av deras kroppar hittades en blodig trädgårdshacka som tros vara mordvapnet.

Polisen kunde senare konstatera att Hannah Witheridge dog av huvudskador medan David Millers död orsakades av ett slag mot huvudet och drunkning. I onsdags uppgav polisen att Hannah Witheridge vådltogs i samband med dubbelmordet och att sperma från två olika personer säkrats.

Under utredningen har polisen tagit dna från över 100 män, skriver Sky News.