Ny misstänkt gripen för giftbrev till Obama

Uppdaterad 2013-04-28 | Publicerad 2013-04-27

Han är Taekwondoinstruktör och superintelligent.

Nu anklagas 41-årige Everett Dutschke för att ha skickat brev med giftet ricin till president Obama, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Den Elvisimitatör som först misstänktes ligga bakom kan ha pekat ut Dutschke.

Dutschke, som är från Tupelo i delstaten Mississippi greps under lördagen, uppger Deborah Madden talesperson för FBI för AFP. Hans hem och affärsrörelse genomsöktes av agenter under dagen.

Breven, som ska innehålla det mycket giftiga ricin, skickades förra veckan till president Obama, senatorn Roger Wicker från Mississippi och en 80-årig domare, Sadie Holland.

Skyller på varandra

Den nu misstänkte Everett Dutschke ska ha koppling till såväl Elvisimitatören Paul Kevin Curtis, som domaren och senatorn som fick giftbreven, enligt AFP.

När Curtis greps för nio dagar sedan, misstänkt för att ha skickat brevet, anklagade hans advokat direkt Dutschke för att ligga bakom. Och i tisdags friades Curtis från misstankarna.

Polisen började istället intressera sig för Dutschke. I veckan genomsöktes hans hem.

– Jag vet inte hur mycket mer jag orkar av det här, sa Dutschke till reporterna då enligt brittiska tidningen Daily Mail.

Han svär sig från från alla anklagelser.

– Jag gissar att Kevin blev desperat. Det känns som om han kommer undan med det perfekta brottet, sa Dutschke för några dagar sedan, enligt AFP.

Bråkar om allt

Männen har varit i konflikt med varandra längre.

Curtis hävdar att han avslöjade en konspiration för att sälja mänskliga kroppsdelar på den svarta marknaden. Han höll på att skriva en bok om det som han skulle ge ut tillsammans med Dutschke. Men av någon anledning hamnade männen i bråk och har varit fiender sedan dess.

Han och Curtis har bland annat grälat om vem som är bättre på kampsport och vem som är mer intelligent, uppger Daily Mail.

Båda män påstår att de är medlemmar i Mensa, en förening för högintelligenta människor.

– Han är inte Mensa-medlem. Diplomen han la upp på internet är falsk, sa Dutschke till reportrar om Curtis tidigare i veckan.

Gripandet gick lugnt till

När specialagenter grep Dutschke på lördagen gjorde han inget motstånd. Enligt hans advokat, Lori Nail Basham, finns inga kommentarer att ge i nuläget.

I ett sms till AFP skriver hon också att hon inte vet vilka konkreta misstankar som riktas mot Dutschke.