Knivdåd i Oxelösund – man död och kvinna svårt skadad

Uppdaterad 2018-03-15 | Publicerad 2018-03-14

En man har hittats död i en trappuppgång och en kvinna är svårt skadad efter en händelse i centrala Oxelösund under onsdagen.

De två personerna är båda i 20-årsåldern.

– Kvinnan är svårt skuren, hon ligger nedsövd på akuten i Nyköping i detta nu. Det ser kritiskt ut, säger Markus Kron, stationsbefäl vid Nyköpingspolisen.

Polisen larmades klockan 09.17 på onsdagen om att en kvinna påträffats knivskuren i Oxelösund.

– Kvinnan är svårt skuren. Hon ligger nedsövd på akuten i Nyköping i detta nu. Det ser kritiskt ut, säger Markus Kron, stationsbefäl vid Nyköpingspolisen.

Man hittades död

På platsen hittades även en man död.

– Det som händer också är att polisen i samma trappuppgång anträffar en man som är avliden med flertalet knivhugg i bröstet, säger Markus Kron.

En granne berättar för Södermanlands Nyheter att en kvinna skrikit i trapphuset.

– Jag satt och tittade på morgon-tv när jag hörde en kvinna skrika och så ringde det på dörren. När jag öppnade var det en kvinna som sprang i trapphuset och ringde på dörrarna, säger grannen till Södermanlands Nyheter.

Misstänkt knivskärning i Oxelösund.

Gärningsman kan vara en av de skadade

Polisen var under onsdagen på plats med tekniker, utredare och polishundar.

– De jobbar efter tesen att det finns ytterligare gärningsmän – eller om gärningsmannen är någon av de knivskadade. Båda teserna används, vi jobbar brett, säger Markus Kron.

Polisen har tidigare uppgett att det finns en utpekad gärningsman, men ingen uppges vara gripen.

– Vi har ingen frihetsberövad vad jag vet, säger Thomas Agnevik, presstalesperson.

Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp. Polisen vill i nuläget inte kommentera om den döda mannen och den skadade kvinnan känner varandra på något sätt.

Utredningen fortgår med förhör

Den döda mannen och den skadade kvinnan är båda i 20-årsåldern och polisen försöker nu ta reda på hur de fick sina skador.

Förhör fortsätter att hållas med personer som kan tänkas lämna information om vad som skett och polisen uppmanar den som har uppgifter att lämna att höra av sig via 114 14.

Polisen har bland annat beslagtagit en kniv som kan ha betydelse för utredningen. Även andra föremål har tagits hand om, för ytterligare undersökning.

”Anmärkningsvärt”

På onsdagskvällen hävdes avspärrningarna, vilket kritiseras av folk i området.

– Det är anmärkningsvärt att de släppte på avspärrningarna så här tidigt, om det nu är mord det handlar om, säger en person till SN.

Arbetet med fallet fortsatte under natten mot torsdagen. Det finns i nuläget ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendena.

Gjort ett antal fynd

Den skadade kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus, och läget uppges vara oförändrat.

Polisens  utredare arbetar just nu med att gå genom utredningsläget samt att planera det fortsatta arbetet. De säger sig ha gjort ett antal fynd i området som förhoppningsvis ska kunna leda utredningen framåt.

Det är fortfarande oklart vad det var som hände i samband med dådet på onsdagen.

– Det här blir en jätteutredning, säger Henrik Hägglund, förundersökningsledare vid polisen i Nyköping.

Misstänkt knivskärning i Oxelösund.

Följ ämnen i artikeln