24-årig knarklangare hade skarpladdad pistol

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Fängelse väntar nu för 24-åringen.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fängelse väntar nu för 24-åringen.

Den 24-årige Malmöbon hade narkotika i flera olika förpackningar.

I hans källare hittades dessutom en ”skjutklar” pistol.

Malmö tingsrätt har nu dömt honom för sju olika brott.

När den 24-årige mannen i dagarna åtalades i Malmö tingsrätt var det för en rad brott begångna under perioden februari 2018-april 2020.

I våras gjorde en husrannsakan mot 24-åringens bostad i Malmö och polis fann då en skarpladdad pistol med magasin i, vilken enligt åklagaren var ”i princip skjutklar”.

Inne i bostaden hade mannen dessutom över 200 gram cannabis och närmare 300 tramadoltabletter.

Hade 17 förpackningar

Mannen har själv uppgett att han hittade vapnet i en buske och att narkotikan varit för eget bruk. Malmö tingsrätt menar dock att uppgifterna som framkommit ”talar starkt för att NN NN inte innehaft narkotikan endast för eget bruk”.

I sin jackficka hade nämligen mannen 17 förpackningar med mindre mängder cannabis, han hade fört anteckningar över narkotikan och sin ”vinst” samt haft sms-konversationer om han hade ”B” eller ”T” på lager.

Utöver det hade han dessutom närmare 4 000 kronor i 100- och 200-kronorssedlar i sin jackficka, trots att han uppgett att han är arbetslös.

Mottog 280 000 kronor

Bland den tidigare brottslighet som Malmö tingsrätt också dömer mannen för finns bedrägerier där han handlat varor för närmare 35 000 kronor för att sedan ställa fakturorna på Malmö stad samt ett grovt penningtvättsbrott.

Mannen mottog då vid tre insättningar på sitt bankkonto totalt 280 800 kronor, där merparten av pengarna swishats vidare samma dag som de inkommit.

Tingsrätten dömer totalt 24-åringen för fem fall av bedrägeri, grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, två fall av ringa narkotikabrott, grovt vapenbrott och grovt penningtvättsbrott.

Påföljden har bestämts till två års och tre månaders fängelse.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE