Thailand stänger hel paradisö för turister

Uppdaterad 2016-05-18 | Publicerad 2016-05-17

Koh Tachai är en del av ögruppen Similans nationalpark, oerhört populärt inte minst bland dykare.

Turister vallfärdar till den thailändska paradisön Koh Tachai.

Och det är just det som uppges vara problemet.

På grund av förstörelse orsakad av turism stänger myndigheterna ön på obestämd framtid, skriver Bangkok Post.

För många turister riskerar förstöra lilla Koh Tachai.

Koh Tachai har blivit ett allt för populärt resmål.

Naturen, stränderna och korallreven som lockar turisterna i massor har börjat ta allvarlig skada, skriver Bangkok Post.

– På grund av dess skönhet har Koh Tachai blivit ett populärt turistresmål för inhemska och utländska turister. Det har lett till för mycket folk och ett förfall av naturtillgångar och miljö, säger Tunya Netithammakul, chef på den thailändska myndigheten som ansvarar för bland annat djur- och växtliv, enligt tidningen.

Beslutet: stänger ön

För att ge naturen en möjlighet att återhämta sig innan det är för sent har myndigheterna nu beslutat stänga ön för besökande turister, uppger Tunya Netithammakul.

Koh Tachai utgör en del av ögruppen Similans nationalpark.

Thon Thamrongnawasat, dekanus på fiskefakulteten vid Kasetsart university säger att stränderna på ön inte är anpassade för att klara av fler än ett 70-tal turister på en gång.

– Ibland har det varit en bra bit över 1 000 personer på stranden, som redan var packad med matstånd och turistbåtar. Det leder till att ön snabbt försämras. Om den inte stängs nu kommer vi att förlora Koh Tachai permanent, säger han enligt Bangkok Post.

Varnar turister

Ön är för tillfället stängd under monsunperioden och kommer inte att öppna efteråt på grund av det nya förbudet som träder i kraft den 15 oktober. Myndigheterna har upptäckt att arrangörer fortfarande säljer paketresor där ett stopp på ön ingår och varnar turister för att köpa sådana.

Följ oss på Facebook

Följ ämnen i artikeln