Gina och Amanda hemma hos sina familjer

Uppdaterad 2013-05-09 | Publicerad 2013-05-08

Strax efter Amanda Berrys bejublade hemkomst anlände Gina DeJesus till sitt familjehus.

Kvinnorna hade då varit i från sina familjer i ett decennium.

– Det här var mitt livs bästa Mors dag, säger Ginas mamma Nancy Ruiz.

Aftonbladets reporter Josefin Sköld och fotograf Pontus Höök på plats.

DeJesus bor bara tio minuters bilfärd från Amanda Berrys syster Beth Serrano. Applåder och jubel från en stor folksamling mötte de båda kvinnorna när de med några timmars mellanrum kom hem till sina familjer efter ett decennium i fångenskap.

"Nyper mig i armen"

Varken Amanda Berry eller Gina DeJesus gjorde något uttalande till pressen. I stället gav familjerna kommentarer till de massiva medieuppbådet.

– Vi är så glada att Amanda och hennes dotter är hemma igen, sa systern Beth Serrano i ett kort uttalande.

Familjerna var märkbart tagna och bad media lämna dem i fred en stund.

– Jag ville bara omfamna henne. Jag tänker fortfarande att det är en dröm, jag nyper mig i armen. Det här var mitt livs bästa Mors dag, sa Nancy Ruiz, mamma till Gina DeJesus.

Hon berättade att Gina ville gå på en husesyn när hon kom hem.
– Amandas mod gjorde att dessa tre kvinnor har kommit hem, sa Nancy Ruiz.

Tackade de som tvivlat

Nancy Ruiz, som tillbringat de senaste dagarna med de fritagna kvinnorna, tackade FBI, Clevelandpolisen och sina grannar för att de hjälpt till i svåra tider.

– Jag vill tacka alla, även de som tvivlat. Det har stärkt min övertygelse, sa mamman.

Försvann på väg hem från skolan

Amanda Berry försvann den 21 april 2003 efter att hon avslutat ett arbetspass på Burger King. Hon ringde sin syster och meddelade att hon skulle få skjuts hem. Men Amanda kom aldrig hem.

Gina DeJesus var på väg hem från högstadieskolan Wilbur Wright Middle school den 2 april 2004 när hon försvann spårlöst. Den sista som såg henne var bästa vännen – Den misstänkte kidnapparens dotter Arlene Castro. I tv-programmet "America's most wanted" från 2005 berättade Arlene Castro att hon efter skolan hade ringt sin mamma för att fråga om hon fick följa med Gina hem, men mamman sa nej och vännerna skildes åt.