Ingenting är omöjligt – enligt Enhager

Publicerad 2015-07-07

Vi har recept för att må bra och recept för att må dåligt. Svårare än så är det inte. 
I varje fall om vi ska tro ledarskapskonsulten Kjell Enhager, vilket vissa tycks göra.

Ingenting är omöjligt! Vår sommarpratande hjälte rycker ut och förlöser den ena idrottshjälten efter den andra och innan någon vet ordet av så har Färjestad fått stryk i ishockey.
Vår solstråle till berättare tar sig an damlandslaget i golf. Målsättningen är att spelarna ska bli bäst i världen. Är du en golfare som ibland är människa, eller en människa som ibland spelar golf? 
Enhagers djupt existentiella fråga gör susen. Det tog tre år, sedan var golfdamerna bäst. Ytterligare 22 år senare är de fortfarande bland de bästa i världen.

Allt är Enhagers förtjänst

Davis Cup-finalen i Milano ska vi bara inte tala om. En av tennisspelarna är spänd och ringer gurun som slänger sig på första bästa plan. Lite peptalk senare och Sverige har vunnit turneringen.

Om jag förstår Enhager rätt så är det till och med hans förtjänst att Annika Sörenstam blev världens bästa kvinnliga golfspelare alla kategorier. 
"Vi ska välkomna och krama om alla våra känslor". Så nu vet vi det. Du ska bejaka dina mindre trevliga sidor. Hylla din snålhet, svartsjuka, missunsamhet. Always look at the bright side of life, för att tala med Monty Python.

Kunde blivit mindre ointressant

Samma vind blåser på alla. Det är upp till dig om det ska bli bra. Skyll inte på utomstående omständigheter om livet är tungt. Ja, säg det till den ensamstående, lågavlönade trebarnsmamman som sliter sju dagar i veckan.

Detta är ett sommarprat som inte saknar likheter med de hurtiga satsa på dig själv-profeterna som företag och myndigheter älskar att hälla pengar över för att de ska komma och tortera ihjäl personalen med beskäftiga föredrag. 
Jag berättar bara om framgångarna i detta program, förklarar Enhager. Troligen hade det blivit mindre ointressant om han även låtit misslyckandena ta plats.