13 döda i mc-olyckor i juli

Uppdaterad 2015-07-29 | Publicerad 2015-07-27

13 personer har dött i mc-olyckor under juli månad visar Aftonbladets kartläggning.

Hälften av dödsolyckorna har varit krockar mellan en motorcykel och en lastbil, eller bil.

1 juli

En 75-årig mc-förare omkommer i en trafikolycka med en personbil i Skillingaryd utanför Jönköping. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

2 juli

En man i 40-årsåldern kör omkull med sin motorcykel vid påfarten till Ölandsbron. Han avlider senare på sjukhus.

3 juli

En man i 25-årsåldern tappar kontroll och ramlar av sin motorcykel i Västerås. Han skadas svårt och avlider på platsen.

I Ängelholm omkommer ytterligare en person i en mc-olycka. Denna gång är det en man i 40-årsåldern som kört in i ett elskåp.

12 juli

En allvarlig mc-olycka inträffar norr om Alingsås. En 29-årig man krockar med en älg och dör av sina skador. Älgen avlivas av viltvårdare på platsen.

18 juli

Först omkommer en 10-årig flicka utanför Veddige i Varbergs kommun. Flickan åker på en motorcykel med sin pappa när deras motorcykel kommer över på fel sida av vägen krockar de med en bil. Pappan skadas allvarligt.

Samma dag dog en 28-årig motorcyklist efter en trafikolycka utanför Karlstad. På vägen där olyckan skedde är 50 kilometer i timmen den högst tillåtna hastigheten. När föraren av personbilen körde ut från en mindre väg ska föraren inte ha lyckats uppmärksamma motorcykeln. Motorcyklisten körde därefter in i bilens vänstra sida. Förarens hjälm ska ha fallit av i samband med kollisionen, enligt polisen.

19 juli

Två män omkommer i en mc-olycka i den lilla orten Vara i Västergötland. Männen var i tjugofemårsåldern och hittas i centrala Vara, på marken bredvid en omkullkörd motorcykel.  

22 juli

En 56-årig mc-förare krockar efter en polisjakt. Mc-föraren kör ifrån en polispatrull och sågs därefter köra på gångstigar vid Tantolunden i Stockholm. Kort därefter krockar mannen med en lastbil, och avlider i samband med olyckan.

Samma dag kör en mc-förare i 50-årsåldern in i sidan på en lastbil på riksvägen i Rabbalshede i norra Bohuslän. Mannen dog till följd av sina skador.

23 juli

En man i 60-årsåldern omkommer när han kör in i en stillastående bil med sin motorcykel utanför Sunne i Värmland. Enligt vittnesuppgifter körde motorcykeln in i en bil som skulle göra en vänstersväng.

26 juli

En motorcyklist i 40-årsåldern krockar med en grävling och omkommer. Olyckan inträffar på E6:an i Bohuslän.

Följ ämnen i artikeln