Förlovningsringar hittade på parkering – polisen söker ägarna

Publicerad 2018-11-26

Mitt på en parkeringsplats utanför Kalmar låg två förlovningsringar på marken.

Ringarna tillhör en Sara och Andreas. Men vilka de är tycks vara ett mysterium.

Nu hoppas polisen få hjälp att hitta paret som förlorat sina ringar.

Det var i mitten på november som ringarna hittades på en parkeringsplats i Fjölebo, utanför Kalmar. Parkeringen där ringarna hittades ligger strax intill en fotbollsplan, något Expressen skrivit om.

– Det hade spelats en fotbollsmatch under helgen. Efteråt låg de här ringarna på marken på parkeringen, säger Ann-Katrin Elofsson på Kalmarpolisen till Expressen.

De två ringarna ligger i en svart liten ask och i ringarna finns två namn ingraverade – Sara och Andreas.

Men varför ringarna låg mitt på parkeringen är en gåta. Och även sökandet efter Sara och Andreas har visat sig vara ett svårlöst mysterium.

Polisen söker ringarnas ägare på Facebook

Polisen i Kalmar har med hjälp av sociala medier försökt att hitta ringarnas ägare men utan resultat. Nu gör polisen ett nytt försök och lägger ut en bild på ringarna på sin Facebook.

– De kan vara svårt att hitta ägare till förlovningsringar men vi gör ett försök på det här sättet, säger Ann-Katrin Elofsson på Kalmarpolisen till tidningen.

Om du känner igen ringarna, eller vet vilka Sara och Andreas är kan du ta kontakt med polisen. Men det gäller att ha koll på vad som står i ringarna för att kunna få hämta ut dem.

Datumet för förlovningen hålls hemligt

Polisen väljer att hålla förlovningsdatumet hemligt. Det blir en form av identifikation om någon kommer för att hämta ringarna.

Enligt Kalmarpolisen Ann-Katrin så är ringarna inte helt nya, och det som gör det svårt att finna dess ägare är att det inte är vigselringar. En vigsel är ju registrerad, medan en förlovning inte är det.

– Hittegods ligger tre månader, sen är det upp till upphittaren om man vill göra anspråk på det. Så om vi inte har hittat ägarna till ringarna tillfaller de upphittaren, säger Ann-Katrin Elofsson på Kalmarpolisen till tidningen.

Följ ämnen i artikeln