Frågorna polisen inte har svar på

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-23

I huset beslagtogs bland annat en hammare, se gula ringen.

Åklagaren är redo för rättegång i Arbogafallet – men med problematiska luckor i besviningen.

33 blodiga fotspår har hittats i huset.

I polisens underlag åtalet mot den 32-åriga tyskan finns framförallt tre besvärande frågetecken. Frågetecken som försvarssidan kommer att utnyttja.

1. Hammaren

I huset hittades en hammare på ett skrivbord. Hammaren har undersökts av statens kriminaltekniska laboratorium (SKL). SKL har inte kunnat påvisas blod och vid fingeravtrycksundersökning framkallades 2 fingeravtryck.

Ett av avtrycken har identifierats men vem som avsatt det andra fingeravtrycket är okänt. Jämförelse har gjorts med de inblandade i fallet.

2. Okänt skoavtryck

På undervåningen av huset har polisen hittat delar eller fragment av skoavtryck avsatta med blod på på 33 ställen. De flesta av avtrycken var inte synliga med blotta ögat och de har framkallats med hjälp av Amidosvart (ett ämne som förstärker blod).

Av de avtrycken är det tre stycken av samma mönstrade skosula som inte har kunnat identifieras när de jämförts med de inblandade och personal som befunnit sig på platsen efter brottet.

3. Fingeravtrycket i hallen

Fingeravtrycksundersökning i hallen resulterade i att ett användbart fingeravtryck kunde framkallas. Detta avtryck fanns på nedre trappräcket vid trappan upp till övervåningen. Fingeravtrycket som jämförts mot de inblandade har inte heller det kunnat knytas till någon.