Hundratals bilar repade under påskhelgen

Uppdaterad 2020-04-15 | Publicerad 2020-04-14

Bilar repades på ett metodiskt vis i Malmö under påskhelgen.

Långt över hundra stycken anmälningar kom in till polisen.

– Det är ungefär 140 stycken, säger Nils Norling, presskommunikatör.

Hundratals Malmöbor vaknade under påskhelgen upp av att någon hade repat deras bilar. Skånska Dagbladet kunde först berätta om hur boende på Kroksbäck drabbats och Sydsvenskan rapporterade därefter även att bilister vid Pildammsparken och Davidshallstorg var utsatta.

På tisdagseftermiddagen hade polisen också fått in mängder med anmälningar.

– Det är ungefär 140 stycken, säger Nils Norling, presskommunikatör vid Malmöpolisen, och bekräftar även att det inträffat på flera platser i staden.

Pågick hela påsken

– Det är på sjukhusområdet men till exempelvis även söderut. På Bellevuevägen och Rudbecksgatan. Där är ett gäng gator som slutar på -bäck där ute som det är ett stort antal på också.

En som drabbades var Helena Jönsson, som upptäckte det hela när hon klev av sitt arbetspass på Skånes universitetssjukhus (SUS).

– Det känns väldigt tråkigt att det här händer och kostsamt att behöva lägga pengar på det här, berättade hon för Sydsvenskan.

Repningen av bilarna pågick under hela påskhelgen.

”Inget jättestort mörkertal”

– Det är inte någon specifik dag utan egentligen är det alla dagar i veckan.

Att det skulle röra sig om mycket mer än de cirka 140 anmälningar polisen fått in tror de inte.

– Förmodligen är det inget jättestort mörkertal. Hos ett försäkringsbolag måste man visa att man gjort en polisanmälan för att få tillbaka pengarna. Så jag vågar nog påstå att de allra, allra flesta gör en polisanmälan om de får en repa på det här sättet.