Efter rymningar från förskola – nu kräver föräldrar högre staket

Av: Åsa Passanisi

Publicerad:
Uppdaterad:
Flera barn har vid olika tillfällen rymt från Ribersborgs förskola. Nu vill föräldrar att staketet som omgärdar förskolan blir högre. (Arkivbild).
Foto: Hasse Holmberg / TT / TT NYHETSBYRÅN
Flera barn har vid olika tillfällen rymt från Ribersborgs förskola. Nu vill föräldrar att staketet som omgärdar förskolan blir högre. (Arkivbild).

NYHETER

Flera barn har vid olika tillfällen rymt från Ribersborgs förskola, rapporterar SVT.

Nu kräver föräldrarna att ett nytt och högre staket byggs runt förskolan – för att göra området rymningssäkert.

Precis utanför förskolan finns en bilväg och en korsning. Att smita ut från förskolan och ta sig till vägen är inte svårt. Träd och buskar lutar mot förskolans staket – och inbjuder till klättringslekar.

Det menar föräldrar vars barn tidigare rymt från förskolan – och gått hem.

– Min femåring rymde. Och jag har sett barn som klättrar över staketen nästan dagligen. Då måste man ändra de fysiska förutsättningarna, säger föräldern Maria Ingstad Lells, till svt.

Stor oro bland föräldrar

Oron för att barn ska rymma ut på vägen är stor bland föräldrarna som nu vill att förskolan ska få en säkrare utomhusmiljö. Bland annat genom att staketet runt gården byggs högre.

Enligt utbildningschefen Jan-Ola Olsson har förskolan redan vidtagit åtgärder.

– Vi har delat in gården i zoner så att några i personalen fokuserar på det pedagogiska medan andra fokuserar på tillsyn, säger han.

Samtidigt förs en dialog med markförvaltningen om att undersöka möjligheten att ta bort några träd som lutar mot staketet.

Ännu är inga beslut fattade.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE