Nya sök efter försvunna Elliott, 20

Publicerad 2023-12-24

Elliott från Skellefteå har varit försvunnen sedan i slutet på november.

Nu tar Missing People nya tag i sökandet efter honom med fokus på ett nytt bilsök.

– Hittar vi bilen så hittar vi troligtvis Elliott, säger Martin Persson, på Missing People.

Det har snart gått en månad sedan 20-årige Elliott från Skellefteå försvann.

På kvällen den 28 november satte han sig med största sannolikhet i sin bil, en mörkgrå Volvo S80, när han lämnade jobbet. Den sista aktiviteten på Elliotts telefon visar att han åkte norrut i snöstormen, men där slutar spåren.

Stora sökinsatser har gjorts men Elliott har inte hittats.

I mellandagarna, troligtvis på onsdag, kommer Missing People att ta nya tag i sökandet i form av bilsök i området kring Jävre, sex mil norr om Skellefteå. Där ”pingades” hans mobil 21.21 kvällen då han försvann.

Missing People har tidigare gjort bilsök men utan några framgångar.

– När en person är försvunnen i bil måste vi också ut och söka i bil. Det är det enda sättet. Vi har utgått från Jävre och då har vi haft utgångspunkt E4 och kört på båda sidor där bland annat.

– Det är bilen som vi letar efter. Om vi hittar bilen så hittar vi säkert också Elliott. Vi har åtminstone någonting att utgå ifrån om vi hittar bilen, säger Martin Persson.

Försvunna Elliott, 20.

Måste söka efter bilen

Även andra, förutom Missing People och polisen har varit inblandade i sökandet efter Elliott.

– Varenda taxibil i Skellefteå, Piteå, Luleå och Älvsbyn, varenda plogbil som plogar småvägarna har fått informationen. Även alla hotell. Vi jobbar med att använda oss av andra medel också, säger Martin Persson.

Öppnar upp verktygslådan

Det finns i nuläget inga misstankar om brott i Elliotts försvinnande. Däremot har polisen rubricerat försvinnandet som människorov för att kunna öppna upp verktygslådan. Ärendet hanteras även av gruppen för grova brott vilket är standardförfarande när personer försvinner.

Missing People har regelbunden kontakt med Elliotts familj.

– De är väldigt tacksamma för det arbetet som vi gör. Det är helt tragiskt för dem och det blir jobbigare och jobbigare. Oavsett vad som har hänt så vill man ha ett svar, säger Martin Persson.

Elliotts familj har vädjat till alla som kan ha sett honom att kontakta polisen.

– Vi vet inte varför han åkte norrut efter jobbet, ingen vet. Vi vill bara ha hem honom och fokuserar nu på att hitta bilen, har Elliotts mamma Anna tidigare sagt till Aftonbladet.