Pappan höll sin familj i ett skräckgrepp

Publicerad 2015-05-29

Melford Warren, 43, ska ha utsatt sina tolv barn för sexuella övergrepp, misshandel och svält i flera år.

Familjen uppges ha levt under sektliknande förhållanden.

Nu åtalas mannen.

Amerikanen Melford Warren, 43, åtalas nu för att ha utsatt sina barn för systematisk misshandel och sexuellt utnyttjande under flera års tid.

Amerikanen Melford Warren, 43, åtalas nu för att ha utsatt sina barn för systematisk misshandel och sexuellt utnyttjande under flera års tid. Åklagarna beskriver det som att Warren och de två mammorna till barnen levt ett sektliknande liv i ett hus i småstaden Port Orchard i delstaten Washington i USA.

Polisen fick tipset av en socialsekreterare som fattade misstankar efter att en 14 månader gammal flicka från Warrens familj vårdats för en bruten arm på sjukhuset i Tacoma.

Ingen sjukvård

Enligt åklagarna ska Warren ha hållit barnen inspärrade. De ska ha svultits, blivit misshandlade och sexuellt utnyttjade. Barnen ska också ha blivit tränade att inte tala med poliser.

– Det här är ett av de värsta fall av utnyttjande som jag någonsin har sett, säger Scott Wilson, från Kitsap County Sheriff, till Q3 Fox news.

”Sektliknande”

Enligt åtalet har barnen aldrig varit i skolan eller besökt en tandläkare. Åklagarna kallar det för ett "sektliknande" liv, där mammorna till barnen kallades för Melford Warrens "uppfödare".

De två kvinnorna Amanjot Jaswal, 28, och Shannon Smith, 41, åtalas också. De ska ha låtit misshandeln pågå och till och med hjälpt till att dölja skräckförhållandena i huset. Kvinnorna hävdar att de är oskyldiga.

”Helt otroligt”

– Det här är bisarrt och helt otroligt. Jag har känt min syster hela livet och jag kan inte tänka mig att hon gjort något sådant här, säger Monica Jaswal, syster till Amanjot Jaswal, till Q3 Fox news.

Polisen undersöker om andra barn i närområdet kan ha drabbats. De barn som hittades i huset i Port Orchard har tagits om hand av de sociala myndigheterna.

Följ ämnen i artikeln