Lärare ihjälskjuten på skola i USA

Uppdaterad 2015-09-15 | Publicerad 2015-09-14

En lärare har skjutits ihjäl på Delta state-universitetet i Mississippi.

Polisen misstänker att gärningsmannen även är inblandad i ett annat mord.

– Jag fick ett meddelande om att det var en beväpnad man på campus, säger svenske Makis Jörgensen som studerar på universitetet.

Tipsa |
Aftonbladet

En beväpnad person har skjutit ihjäl en manlig historielärare på Delta state-universitetet i Mississippi, enligt CNN. Läraren sköts på sitt kontor. Campus spärrades av och personer uppmanades hålla sig inomhus och undvika fönster.

Enligt svenske Makis Jörgensen som studerar på universitetet hördes fyra skott.

– Hela universitetet är under lockdown och många studenter är fortfarande i klassrummen. Den som sköt är fortfarande på fri fot någonstans. Vägar har blockerats och helikoptrar är på plats, skrev han i ett mejl till Aftonbladet.

Lagkamrater inlåsta

Själv befann han sig i sin lägenhet 800 meter från byggnaden där skottlossningen ska ha skett.

– Jag mår bra, lite i chock. Jag fick ett meddelande om att det var en beväpnad man på campus för två timmar sedan. Några av mina lagkamrater är fortfarande inlåsta i klassrum så jag hoppas de är okej och kommer ut snart.

Efter att ett stort antal poliser sökt igenom byggnaderna kunde studenter och personal börja föras i säkerhet.

”Hoppas det inte är så”

Polisen misstänker att gärningsmannen även är inblandad i mordet på en kvinna som hittats död i sitt hem i Gautier, söder om Delta State-universitetet i Cleveland.

– Vi jobbar under antagandet att händelserna är relaterade. Vi hoppas att det inte är så. Men vid den här tidpunkten pekar informationen på att de hör ihop på något vis, säger polisen Matthew Hoggatt enligt AP.

Följ ämnen i artikeln