Körde in genom väggen – med hjullastare

Publicerad 2015-07-09

Polisjakt efter maskerade gärningsmän

Gärningsmännen slog till med hjälp av en hjullastare.

Efter att ha forcerat väggen till The phone house i Sickla köpkvarter flydde de från platsen – och jagas nu av polis.

– Man pratar om sex-sju maskerade gärningsmän, säger John Larsson, befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Vid 23.36 på onsdagskvällen fick polisen larm om att maskerade gärningsmän kört in med en hjullastare genom en vägg till The phone house lokaler vid Sickla köpkvarter i Nacka.

Efter att ha tagit sig in i lokalen lämnade gärningsmännen platsen med två olika fordon.

Enligt vittnesuppgifter till polisen handlar det om över en handfull gärningsmän.

– Man pratar om sex-sju maskerade gärningsmän. Det är lite märkligt att det är så många. Sannolikt har de tillgripit någonting inne i lokalen och en förundersökning om grov stöld är inledd, säger John Larsson, befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Jakt med helikopter

Den ena av flyktbilarna ska vara en silverfärgad Audi kombi. Polisen har i nuläget ingen kännedom om modell för den andra flyktbilen.

Efter midnatt pågick jakten på gärningsmännen.

– Vi har haft helikopter i luften och vakthavande befäl beslutade tidigt om att spikmattor fick användas på lämpliga platser om man skulle upptäcka fordonet. Men det har vi inte gjort. Sökandet pågår men i förminskad omfattning, säger John Larsson.

Vittnet: Gick väldigt snabbt

Väktaren Björn var först på plats och blev ögonvittne till stölden.

– Jag hörde smällen och tog mig till platsen. När jag kom dit stod de och lastade kartong efter kartong in i sina bilar. ”Jobba, jobba” och ”Aina” (slang för polis, reds anm.) skrek de och körde iväg så snabbt därifrån att det inte gick att se registreringsnummer. Det gick väldigt snabbt. Alltihop var över på fyra-fem minuter, säger han.

Avspärrat för teknisk undersökning

Samtidigt som jakten pågick spärrades platsen av för en teknisk undersökning.

– Vi är där och jobbar och ska även se om det finns eventuella kameror på plats som kan ha fångat någonting, säger John Larsson, befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Vid 03-tiden hade polisen avbrutit jakten efter gärningsmännen. I stället satsar man nu på att säkra spår.

Följ ämnen i artikeln