Nyfödda Charlotte hittades ensam på en parkbänk

Publicerad 2013-04-14

Lawrence Lidell, 59, kunde inte tro sina ögon.

På en parkbänk utanför bostaden låg en övergiven nyfödd flicka, insvept i en filt.

– Tacka Gud för att hon var oskadd, säger Lawrence Lidell till Daily Record.

59-årige Lawrence Lidell från Edinburgh, Skottland, skulle lämna sin lägenhet tillsammans med en vän när de upptäckte den nyfödda flickan, helt ensam på en parkbänk bara några meter från hans port.

Mår bra

– Det var verkligen en liten nyfödd bebis, insvept i en filt utan någonting under. Hon grät inte och verkade inte vara i någon form av nöd, säger han till Daily Record.

Lawrence vän höll flickan, som nu har fått namnet Charlotte, medan han själv hörde av sig till polisen.

– Vi tror att mamman ville att bebisen skulle hittas fort, med tanke på var hon lade flickan. Tacka Gud att hon var oskadd, säger Lawrence Lidell.

Charlotte kom snabbt till sjukhuset i Edinburgh. Enligt uppgifter från sjukhuset mår den lilla flickan bra. Sjukhuset behandlar henne med antibiotika för att vara på den säkra sidan, men hon äter och sover normalt. Hon väger 2,6 kilo och kan ha varit yngre än ett dygn när hon hittades.

Letar efter mamman

Sjukhuset efterlyser nu Charlottes mamma, men hittills har de inte fått in något nyttigt tips.

– Vår personal fortsätter att ta hand om henne och vi hoppas att mamma och barn kan återförenas. Jag vill inte att mamman ska känna sig rädd att kontakta oss, vi behandlar allt konfidentiellt, säger barnmorskechefen Maria Wilson på Edinburg Royal Infirmary, sjukhuset som tar hand om Charlotte.

Polisen är också noga med att Charlottes mamma ska kontakta sjukhuset, inte polisen.

– Det viktigaste är hennes hälsa och att hon mår bra, säger polischef Rickard Thomas till Daily Record.

Polisens teori är att flickan legat där en kort stund, troligvis mindre än en halvtimme. De försöker nu spåra mamman, genom att knacka dörr och intervjua boende i området.

– Det kanske inte ens var mamman som la barnet där, det kan ha varit någon annan, säger Rickard Thomas.