Alla hem har sin charm

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2003-10-26

Johnnie och Mattias har gjort om 54 svenska rum

Hur omvandlar man ett ruckel till ett slott? Johnnie och Mattias vet. De är inne på femte säsongen av programmet ”Roomservice” på Kanal 5. Snickarna utan gränser.

Hittills har de gjort om och inrett femtiofyra rum i svenska hem. Tillsammans med kreativa inredningsarkitekter ger de sig på utmaningar hos vanliga människor som skickat in förfrågningar till tevebolaget.

– Det finns inga lätta jobb, skämtar Johnnie Krigström, som är målaren i teamet. Alla hem har sin charm, det går inte att säga vad som är roligast och vad som är jobbigast med ett uppdrag. Varje nytt ställe innebär nya utmaningar och praktiska lösningar, fyller snickaren Mattias Särnholm i.

Kivas kärvänligt

– Det roligaste är nog slutresultatet och människornas reaktioner när de ser hur vi har lyckats med uppdraget, säger de i munnen på varandra.

De verkar ruggigt samspelta och kivas lite kärvänligt hela tiden.

– Av alla de jobb vi gjort har fyrtiofem varit skitjobbiga, vi ligger inte på latsidan precis, säger Johnnie, som övergett Gotland för Stockholm.

Intensiva inspelningar

Inspelning av de olika programmen tar det mesta av deras tid och varje nyrenovering sker under fyra intensiva inspelningsdagar. De har blivit som ett gammalt gift par. Blir de aldrig trötta på varandra?

– Nej, faktiskt inte. Vi har blivit oerhört samspelta och lyhörda för varandras idéer och vi har det helmysigt ihop säger Johnnie, lägger huvudet på sned och ler kärleksfullt.

Tänk på det här!

Läs också

Johnnie Krigström

Mattias Särnholm

Agneta Elmegård

Följ ämnen i artikeln