Larm om maskerade och beväpnade män

Publicerad 2022-07-06

Flera maskerade och beväpnade män har setts i Skogås centrum.

Polisen misstänker att männen förberett ett mord.

– 13.24 får vi samtal till polisen om att flera personer i en bil jagar en man, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

En insats har pågått i Skogås centrum i Huddinge efter larm om att beväpnade och maskerade män dykt upp i en bil vid platsen.

– 13.24 får vi samtal till polisen om att flera personer i en bil jagar en man i Skogås centrum. Vittnen uppger att personerna i bilen har vapen, säger Mats Eriksson, presstalesperson för polisregion Stockholm.

Vittnen från platsen uppger också att bilen stannar och att de beväpnade och maskerade personerna försöker få in personen de jagat i bilen.

Därefter går polisens uppgifter i sär.

– Enligt initiala uppgifter ska en person ha blivit kidnappad, men vi har också uppgifter om att denna person sedan har lämnat platsen, säger Mats Eriksson.

”Kaotiskt på platsen”

Vittnen som Aftonbladet har pratat med uppger att de bevittnade händelseförloppet.

– En bil kom körandes i full fart in på torget. Därefter hoppade maskerade och beväpnade män ut ur bilen och försöker slita in en person i bilen, säger ett vittne.

Polisen söker nu efter både målsägaren och de misstänkta gärningsmännen. Ingen person har än så länge gripits.

Ingen person har kommit till skada, enligt polisens uppgifter. Händelsen rubriceras i nuläget som grovt vapenbrott och förberedelse till mord och polisen jobbar med att utreda de misstänkta brotten.

– Det var smått kaotiskt på platsen. Det har varit ett stort polispådrag i flera timmar under eftermiddagen, säger ett vittne.

Följ ämnen i artikeln