Pedofiljägarsajt säljs på exekutiv auktion

Patrik Sjöberg: Inget som stoppar oss

Uppdaterad 2022-10-20 | Publicerad 2022-10-19

Sara Nilsson och Patrik Sjöberg driver sajten dumpen.se tillsammans.

Pedofiljägarsajten dumpen.se är till salu hos Kronofogden.

Bakgrunden är grundaren Sara Nilssons privata skulder.

Om sju dagar kan sajten hamna i andra händer.

Den kontroversiella sajten dumpen.se ligger ute på Kronofogdens sida för exekutiva auktioner. Utropspriset är satt till 25 000 kronor och budgivningen är just nu uppe i 50 000 kronor.

Bakgrunden är att Dumpens ansvariga utgivare Sara Nilsson har obetalda skulder hos Kronofogden och sajten ses som en av hennes tillgångar.

– Jag har en historia som missbrukare och under den tiden drog jag på mig skulder på 800 000 kronor, säger Sara Nilsson till Aftonbladet.

Sajten drivs av den tidigare höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg och grundaren Sara Nilsson. Tillsammans lockar de fram misstänkta pedofiler, konfronterar dem och lägger upp dem på dumpen.se.

Enligt Sara Nilsson har sajten mellan 500 000 och 900 000 besökare per vecka.

”Får registrera ett nytt domännamn”

Sara Nilsson säger att hennes nuvarande skuld är på 168 000 kronor. Delar av den har redan betalats av och hon försöker att ta fram avbetalningsplaner för de skulder som är kvar.

Hon har sju dagar på sig att lösa skulderna, då auktionen hos Kronofogden avslutas.

Kommer du att hinna lösa skulderna tills dess?

– Det vet jag inte, säker kan man aldrig vara, men i så fall får vi registrera ett nytt domännamn. Innehållet ägs av vår förening.

Enligt Sara Nilsson skulle det inte ha någon betydelse för Dumpens verksamhet.

– Inte alls. Det värsta som kan hända är att vi får lägga över den på en ny domän, säger hon och tillägger att det ska bli skönt att ta tag i skulderna och lösa dem.

Patrik Sjöberg säger till Aftonbladet att utmätningen inte påverkar dem.

– Det här är inget som stoppar oss, vi jobbar med mycket större frågor än någon skuld.

Patrik Sjöberg och Sara Nilsson.

Kronofogden: Värderar inte innehåll

Mattias Lindgren, kronoinspektör hos Kronofogden, säger att det inte hör till vanligheterna att man utmäter domännamn. Man har gjort det sex gånger tidigare.

– Vår uppgift är att driva in skulder och kan vi inte lösa dem inom ett år ska vi titta på lös och fast egendom och då har vi hittat det här domännamnet på den här personen. Då har vi utmätt det, säger han.

Enligt honom tittar man inte på innehållet på sajten när man gör en utmätning.

– Vi tittar inte på det utan på om den har något värde. Övriga värderingar får vi inte ta hänsyn till.

”Inte orolig”

Aftonbladet har tidigare skrivit om dumpen.se och ett fall där en man tagit sitt liv efter att ha konfronterats och hängts ut av sajten. ETC har nyligen rapporterat om ytterligare ett självmordsfall.

Sara Nilsson är inte orolig för vem som skulle kunna bli ny ägare till domänen. Vem som skulle ha ett intresse av den har hon svårt att se.

– Jag vet inte vad man skulle kunna ha för användning av den. Pedofiler lägger ofta sina pengar på betalda onlinevåldtäkter och annat otäckt material, säger hon.

Under torsdagen meddelar Sara Nilsson att auktionen kommer att avbrytas då Dumpens medlemmar lyckats samla in 92 000 kronor för att lösa ut en del av skulden.

Den andra delen är löst genom en avbetalningsplan.

Följ ämnen i artikeln