17-åring skottskadad i Gävle

Uppdaterad 2023-07-29 | Publicerad 2023-07-28

En 17-årig pojke har skjutits på en fritidsgård i Sätra i Gävle.

Polisen misstänker att minst två gärningspersoner ligger bakom skjutningen.

Nu efterlyser polisen tips från allmänheten.

Polisen larmades vid 19.40-tiden om höga smällar i ett bostadsområde i centrala Sätra i Gävle. Framme på platsen hittades en man med misstänkta skottskador inomhus på fritidsgården Treffen – han kördes akut till sjukhus av polisen.

Skotten har avlossats utomhus.

– Man ska ha skjutit in igenom byggnaden, mot en dörr. Mer än ett skott har avlossats, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

17-åringen var vaken och talbar när han fördes till sjukhus och ska inte ha fått livshotande skador.

Ingen annan person ska träffats av skotten, enligt polisen.

Ett område kring fritidsgården spärrades av under fredagskvällen. Arkivbild.

Polisen efterlyser tips

Händelsen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott. Polisen kopplar skjutningen på Treffen till den gängkriminella miljön.

– Vi misstänker att det kopplas till den kriminella konflikten i Gävle, men löst sammansatta gäng, säger Magnus Jansson Klarin på polisen.

Området kring fritidsgården har spärrats av. Efter förhör med vittnen misstänker polisen att minst två personer ligger bakom brottet.

– Det jobbas febrilt med informationsinhämtning, bland annat med vittnesmål och att få in eventuell kameraövervakning, säger Jansson Klarin.

Nu är väldigt angelägna om att få in tips från allmänheten omgående.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med folk som kanske sett personer eller fordon som avviker från det vanliga. Förmodligen har personerna varit maskerade.

Följ ämnen i artikeln