Märta Stenevi är sjukskriven

Publicerad 2024-01-18

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi är sjukskriven.

Miljöpartiets ena språkrör Märta Stenevi är sjukskriven på obestämd tid.

Hon har varit sliten efter den gångna hösten.

”Jag trodde det skulle räcka att prioritera, vila och krama barn i julhelgerna”, skriver hon på sociala medier.

Märta Stenevi (MP) kommer vara borta från jobbet från och med nu.

Hon har blivit sjukskriven.

”Mycket hände samtidigt i höstas. Rent privat i familjen, men också alla spekulationer och läckor inför vår kongress. Ovanpå detta omvärlden. All död. Jag trodde det skulle räcka att prioritera, vila och krama barn i julhelgerna”, skriver hon i inlägg på Facebook och Instagram.

Hon skriver att hon kommer vara sjukskriven ”ett tag framöver”.

”Det har varit svårt att acceptera, jag har fått ett stort förtroende av kongressen att vara språkrör för Sveriges viktigaste parti och jag älskar mitt uppdrag. Men just därför behöver jag göra en omstart nu”, skriver hon.

Vänder sig till Helldén: ”Jag är ledsen”

I inlägget tackar hon sina nära och kära, samt partiet för stöd. Hon vänder sig direkt till sin nya språkrörskollega Daniel Helldén som ersatte Per Bolund i November.

”Jag är ledsen att det inte blir den start på vårt samarbete som vi hade planerat för, men jag är oändligt tacksam för ditt stöd och våra samtal de senaste månaderna – och att du håller ställningarna ett tag och gör det så bra”, skriver Stenevi.

I samband med att Stenevi publicerade sitt inlägg skrev även kollegan Daniel Helldén på Instagram att hösten var tuff för många, och i synnerhet för Märta.

”Det viktigaste nu är att Märta får rätt förutsättningar för att kunna må bättre. Under tiden så kommer jag göra mitt bästa för att hålla ställningarna”, skriver han.

Helldén och Stenevi skulle egentligen ut på en turné tillsammans i Sverige men den är inställd.

Stenevi tackar också sina kollegor i riksdagsgruppen för att de har tålamod och förståelse för ”ett trött språkrör”. Stenevi skriver att hon hoppas att medlemmar och väljade också kan ha förståelse.

”Ni förtjänar ett språkrör som är taggat till tänderna, och det ska ni få. Men först behöver jag checka ut lite”, skriver hon.