Här attackeras det egyptiska fartyget

Uppdaterad 2015-07-17 | Publicerad 2015-07-16

Här attackerar den IS-lojala gruppen ett egyptiskt fartyg.

Den första attacken i sitt slag att slå mot Egypten, rapporterar AP.

På torsdagen utsattes ett egyptiskt marinfartyg för en attack som islamistgruppen Sinaiprovinsen, lojala till terrornätverket Islamiska staten, har tagit på sig skulden för. Gruppen hävdar att de förstörde fartyget med en raket medan det höll på att lägga ankar vid Sinaihalvöns Medelhavskust.

En talesperson för den egyptiska militären, brigadgeneral Mohammed Samir, sade att fartyget fattade eld under en skottväxling med "terrorister" på stranden men att inga besättningsmedlemmar ska ha mist livet. Enligt säkerhetstjänstemän ska några ha blivit skadade medan andra hoppade över bord för att komma undan.

Den första i sitt slag

Islamistgruppen Sinaiprovinsen tog på sig skulden i ett uttalande på Twitterkonton som har kända kopplingar till gruppen. Uttalandet åtföljdes av bilder som tycks visa vad som verkar vara en raket som flyger mot fartyget, en stor explosion, följt av en bild på svart rök som stiger upp från farkosten.

Attacken är den första i sitt slag av den IS-lojala gruppen i Egypten, enligt AP.

På onsdagen sa militären att man lyckats undanröja ett försök till attack mot en militärpost på en motorväg som förbinder Kairo till Röda havskusten. I juli dödades minst 17 soldater av den IS-lojala gruppen, enligt den egyptiska militären.

Följ ämnen i artikeln