Inbrottsliga gripen på Östermalm

Publicerad 2014-10-29

Kan ligga bakom inbrottsvåg i Stockholms innerstad

Sju män sitter anhållna misstänkta för inbrott. Fyra av dem greps på bar gärning mitt på Östermalm i centrala Stockholm.
- Vi hoppas kunna klara upp ett antal inbrott nu, säger Thomas Bäckström på Citys inbrottsgrupp.

Sedan maj har Östermalm och Vasastan drabbats hårt av inbrott. Ungefär 120 bostäder har drabbats där tjuvarna gått till väga på ungefär samma sätt. Tjuvarna bryter sig in i två eller tre lägenheter på samma våning och går in och länsar bostäderna.

– Vi hoppas kunna klara upp fler inbrott tack vare det här gripandet, säger Thomas Bäckström på Citys inbrottsgrupp.

Tagna på bar gärning

Fyra av de sju misstänkta greps i direkt anslutning till ett inbrott. Senare på dagen tog man in ytterligare tre män som nu är gripna misstänkta för inblandning i inbrotten. I samband med tillslaget gjorde polisen även husrannsakningar i bostäder och bilar.

– Det är ett stort beslag av bland annat stöldgods som vi gjort och vi arbetar just nu med att knyta godset till inbrott i innerstaden, säger Patrik Widell, chef på Citypolisens spaningsrotel.

Inbrotten fortsätter

Trots att polisen nu hoppas att man nu tagit fast den inbrottsliga som kan ligga bakom inbrottsvågen så har det varit ytterligare inbrott under dagen. Därför uppmanar man allmänheten att vara uppmärksam.

– Fråga om ni ser någon i ert trapphus som ni inte känner igen och ring polisen om ni ser något misstänkt, säger Patrik Widell.

Ytterligare tre gripna

För ett par veckor sedan greps tre män misstänkta för inbrott. Om dessa tre har kopplingar till de sju som greps igår kan polisen inte säga.
– Det är alldeles för tidigt i utredningen för att vi ska kunna avgöra det, säger Patrik Widell.