Sköts ihjäl på samma adress – för nästan exakt tre år sedan

Publicerad 2014-12-26

På annandagen 2011 kom en man beväpnad med två pistoler in och sköt vilt omkring sig i lokalen på Västanforsgatan i Malmö – en person dog och två skadades.

I går kväll, tre år senare, sköts en 26-åring ihjäl i samma byggnad.

– Jag har inte hört att det diskuterats något samband men lokalen ligger i ett område där grovt kriminella personer rör sig, säger Stephan Söderholm på Skånepolisen.

Annandagen 2011. En maskerad man beväpnad med två pistoler kommer in i en föreningslokal på Västanforsgatan i Malmö och skjuter tre personer. En 27-årig taxichaufför dör direkt, två andra personer skadas.

Senare går polisen ut med en bild från Hollywoodfilmen ”The Town” där några bankrånare är klädda i nunnemasker.

”Han sköt och sköt”

Enligt vittnesuppgifter från brottsplatsen bar mördaren på Västanforsgatan en snarlik Halloweenmask.

– Han sköt och sköt mot en av killarna vid bordet. Han föll ihop och dog direkt, men den maskerade mannen fortsatte att skjuta, berättade ett vittne som befann sig i föreningslokalen den 26 december 2011.

Mordet är fortfarande ouppklarat.

Nästan på dagen tre år senare, i går kväll, inträffade ytterligare ett mord på Västanforsgatan. I samma byggnad.

Det var ett par minuter över klockan 20 som polisen larmades till Sofielunds industriområde.

– I lokalen anträffar vi en person. Han är skjuten och dör av sina skador, säger Stephan Söderholm på Skånepolisens länskommunikationscentral.

”Komma närmare sanningen”

Den avlidne mannen är en 26-åring hemmahörande i Malmö.

Sent i går kväll och i natt genomfördes en teknisk undersökning på platsen. Polisen vill emellertid inte kommentera om man gjort några fynd.

– Vi har hört flera vittnen på platsen och det gäller nu att ta reda på mer om den avlidne mannen, hans rörelsemönster och hans umgänge. Allt för att komma närmare sanningen, säger Stephan Söderholm.

Det är i nuläget oklart om polisen misstänker något samband mellan skottdramat 2011, där polisen misstänker kopplingar till gängvärlden, och gårdagens mord.

– Men det är klart att vi tittar på vad detta är för lokal och varför den här mannen var där.

Ingen gripen

I kvarteren kring Västanforsgatan och Norra Grängesbergsgatan i Sofielunds industriområde har det de senaste åren inträffat flera grova brott.

– Det är ett område där det rör sig grovt kriminella. Risken för en kriminell uppgörelse är betydligt större där än på till exempel Slagthuset, säger Stephan Söderholm.

I nuläget är ingen gripen misstänkt för inblandning i skottdramat i går.

Händelsen rubriceras som mord.