Vännerna: Hon mår inte alls bra

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-15

KÄNDE dem  Katie Moniri träffade ofta Taimour Abdulwahab och hans fru.

LUTON–TRANÅS. En stylist som sminkar brudar och lever för sin familj.

Enligt vännerna är Taimour Abdulwahabs fru långt ifrån extrem.

–?Hon mår inte alls bra. Hon är fortfarande i chock, säger en nära vän.

Taimour Abdulwahab träffade sin fru på Bedfordshire university i Luton när han läste till sjukgymnast.

–?Hon pluggade något annat, och funderade på att ta en magisterutbildning. Men jag vet inte om hon fortsatte med studierna, berättar en nära vän till familjen i Sverige.

De kommer båda från Sverige och har föräldrar med rötter i andra länder. De fann varandra direkt. Efter ett par år tillsammans gifte de sig och skaffade barn.

”Inte extremt”

Vänner i Luton ger en helt annan bild av Taimour Abdulwahabs fru än hennes mormor. De beskriver henne som en hängiven familjemor.

–?Tidningarna har skrivit så konstiga saker om henne. Att hon skulle vara fundamentalistisk och bära slöja för ansiktet. Det är inte sant, säger en väninna.

Hon får medhåll av Imran Khan som driver en bostadsagentur i den fastighet där Taimour Abdulwahab och hans fru tidigare bott.

–?Visst är hon religiös, men inte extremt. Hon brukar ha en sjal för håret, det är allt, säger han.

Huset avspärrat

Parets radhus i Bury Park är fortfarande avspärrat. I går kväll samlade polisens tekniker ytterligare bevismateriel därifrån.

Under tiden bor Taimour Abdulwahabs 28-åriga änka hos vänner i centrala Luton. Aftonbladet besökte i går hyreshuset där hon nu bor och träffade flera personer ur hennes närmsta krets.

Vännerna säger att änkan inte vill prata med någon.

–?Hon mår inte alls bra. Hon är fortfarande i chock, säger en av dem.

–?Hon har stängt av telefonen och svarar inte när någon ringer, säger en annan vän.

”Inte lycklig”

Taimour Abdulwahabs fru arbetar som stylist och har en egen firma som hon sköter från hemmet. Hon har specialiserat sig på att göra i ordning brudar inför bröllop, skriver hon på sin hemsida. Hon fixar både smink och frisyr.

Paret spenderade nästan all sin tid med familjen och ett fåtal förtrogna.

Katie Moniri arbetar i en närbutik alldeles intill parets tidigare adress i centrala Luton. Hon träffade dem ofta tillsammans med döttrarna.

–?Frun verkade inte lycklig. Hon längtade efter sin familj i Sverige. Vi pratade om våra äktenskap och hon sa ”ingen man är bra”.