Slog vad med elev – då tvingades rektorn färga håret rosa

Publicerad 2015-06-15

"Det var den där lilla extra motivationen"

Det kanske var den extra morot eleven på Bjursåsskolan i Dalarna behövde för att bli behörig till gymnasiet. Han fick se rektor Tim Guinane, 61, färga håret rosa på avslutningen.

Den som var på Bjursåsskolans avslutning i förra veckan märkte kanske att rektorn Tim Guinane hade en något annorlunda hårfärg.

Men det finns en förklaring bakom det rosa svallet. Närmare bestämt ett vad med en elev.

– Han kom förbi när han hade lite svårt och sa "om jag blir behörig för gymnasiet får du färga håret rosa". Så jag sa okej, säger Guinane till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag visste att han skulle klara det med allt stöd man kan få hos oss. Men det var som en extra liten motivation.

"Några kompisar från Australien sms:ade"

När rektorn gjorde entré i kyrkan med sin nya frisyr applåderade alla. Och på Facebook, där skolan laddat upp bilder, har över 2 000 tryckt på "gilla".

– Jag har inte Facebook själv, men jag har fått höra en massa. Det var till och med några kompisar till mig från Australien som kommenterade och sms:ade mig, säger Guinane.

På en av bilderna ses rektorn på en sparkcykel – som han fick i 60-årspresent förra året för att kunna ta sig 400 meter mellan de två skolor som han är rektor för.

Varför tror du att så många tycker det var roligt med frisyren?

– Många har nog en annan bild av rektorer – men jag tror inte att det här är något jag är ensam om att göra något sånt här.

Följ ämnen i artikeln