Skälldes ut av elake kocken – tog sitt liv

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-29

Andra gången en
deltagare i Ramsay-
show begått självmord

39-årige restaurangägaren Joseph Cerniglia (höger) tog sitt liv.

Tv-kocken Gordon Ramsay skällde ut restaurangägaren och skrek att hans restaurang "skulle simma längs Hudsonfloden" om han inte skärpte sig.

Nu har 39-årige ägaren Joseph Cerniglia tagit sitt liv – efter att ha hoppat från en bro ner i Hudsonfloden.

Det är andra gången som en deltagare i Kitchen Nightmares tagit sitt liv.

Det var under den första säsongen av Kitchen Nightmares 2007 som restaurangägaren Joseph Cerniglia från New Jersey ställde upp i pogrammet. Syftet var att stjärnkocken Gordon Ramsay skulle kunna få vändning på de dåliga affärerna för restaurangen Campania.

Fick utskällning

Under programmet fick ägaren – som alltid i serien – motta hårda ord från den brittiske kocken.

– Hela din jävla verksamhet är på väg att simma nedför Hudsonfloden, sa Gordon Ramsay till Joseph Cerniglia.

Det var inte det enda som den gifte trebarnspappan fick höra under programmet.

– Varför blev du en restaurangägare om du inte har en aning om hur man driver en affärsverksamhet?, frågade Gordon Ramsay.

Restaurangen gick bra

Som brukligt genomfördes en hel del förändringar på restaurangen under tv-kockens översyn, och verksamheten överlevde. Enligt New York Post hade affärerna den senaste tiden varit blomstrande.

– Stället går riktigt bra och parkeringen är proppfull på helger, säger en kvinna som arbetar i ett solarium bredvid restaurangen till tidningen.

Men även om affärerna gått bra så har Joseph Cerniglia själv uppenbarligen haft personliga problem. I fredags eftermiddag tog han sitt liv efter att ha hoppat från George Washington-bron.

Gordon Ramsay själv uttryckte sin sorg i ett pressmeddelande.

– Jag är priviligerad som fått spendera tid med Joe under den första säsongen av Kitchen Nightmares. Joe var en lysande kock, och våra tankar går nu till hans familj, vänner och arbetskamrater, skriver Ramsay.

Har hänt förut

Det är andra gången som en deltagare i ett Gordon Ramsay-program tar sitt liv. 2006 var kocken Rachel Brown med i Hell's Kitchen där olika kockar tävlade för att bli utsedd till bästa kock.

I femte programmet åkte Rachel Brown ut, och bara ett år senare tog hon sitt eget liv.