22-årig kvinna anhållen för Södertäljerånet

Publicerad 2013-01-06

En 22-årig kvinnlig student har gripits efter Södertäljerånet.

Att hon misstänks ha hjälpt rånarligan chockar hennes vänner.

– Det är en riktigt bra tjej. Hon pluggar till socionom eller jurist, säger en kompis.

Polisen har nu kunnat gripa samtliga de personer de efterspanat i samband med det uppmärksammade rånet i Södertälje i fredags förmiddag.

I går eftermiddag vid 15.30 hämtades en 22-årig kvinna in till förhör. En dryg timme senare anhölls hon misstänkt för medhjälp till grovt rån.

Den 22-åriga kvinnan är folkbokförd i samma område i Fittja som övriga gripna i rånarligan.

Pluggar juridik

Enligt en vän är 22-åringen mycket skötsam.

– Jag är jättechockad att hon är gripen. Det är en riktigt bra tjej. Hon pluggar till socionom eller jurist, jag kommer inte ihåg vilket. Och så har hon körkort. Hon är ingen som gör något sådant här.

Hon har svårt att förstå varför polisen intresserat sig för 22-åringen.

– De som gripits är barndomsvänner till henne. Om de ringt till henne efter rånet och samtalen spelats in av polisen kanske, spekulerar hon.

Oklar inställning till misstankarna

Advokat Joel Dahlin hade vid sjutiden i kväll ännu inte haft kontakt med 22-åringen och visste därför inte hur hon ställde sig till misstankarna.

Sedan tidigare sitter två män 19 och 22 år gamla anhållna misstänkta för grovt rån. En 21-årig kvinna, syster till 19-åringen, har anhållits misstänkt för medhjälp. Samtidigt kämpar en av rånarna, en 26-åring för sitt liv efter att ha skjutits i huvudet av polis. Han har ännu inte delgivits misstanke om brott.

En 21-årig man som misstänks för skyddande av brottsling försattes på fri fot i dag klockan 12.10. Misstankarna kvarstår dock.

– Initialt blev personen anhållen eftersom man befarade att han kunde påverka utredningen i stort. Nu föreligger inte den risken längre och därför finns det inte längre några anhållningsskäl, säger pressansvariga Lars Byström.

Interaktiv karta -
hitta.se