Döms till böter efter blöt husvagnsfärd

TT

Publicerad 2021-11-03

En blöt fest slutade med en olycksdrabbad färd på ett husvagnstak och en allvarlig skallskada. Nu döms föraren. Arkivbild.

En man i 30-årsåldern döms i Norrköpings tingsrätt till villkorlig dom och 100 dagsböter på totalt 25 000 kronor för vållande till kroppsskada och smitning från olycksplats, rapporterar P4 Östergötland.

Mannen åtalades för att efter en blöt fest i september förra året ha kört en bil med en husvagn på släp – samtidigt som ytterligare en man befann sig på husvagnens tak.

Männen, som båda var berusade, hade lämnat festen för att förbereda en överraskning för en gemensam vän som fyllde år dagen därpå – och var överens om arrangemanget.

När den nu dömde mannen kom fram till resmålet upptäckte han att festkamraten inte längre satt kvar på taket och valde då att lämna platsen utan att ringa SOS Alarm för att larma om vad som hade hänt.

I stället hittades mannen som hade ramlat av husvagnstaket av en förbipasserande bilist. I fallet hade mannen ådragit sig livshotande skallskador och är inte återställd än.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln